image

Dropbox gaat hackers betalen voor bugmeldingen

donderdag 16 april 2015, 12:36 door Redactie, 0 reacties

De populaire online opslagdienst Dropbox gaat hackers en onderzoekers voortaan voor het melden van bugs betalen. In een blogposting stelt Devdatta Akhawe van Dropbox dat de opslagdienst zelf allerlei experts inschakelt om beveiligingsproblemen te vinden, maar dat het ook alle hulp van beveiligingsonderzoekers kan gebruiken. Het uitkeren van bugbeloningen is daarbij een belangrijke prikkel, stelt Akhawe.

Dropbox heeft in het verleden ook allerlei bugmeldingen ontvangen en zal al deze onderzoekers met terugwerkende kracht belonen. Het gaat hier om een bedrag van in totaal 10.475 dollar. Het beloningsprogramma van Dropbox wordt georganiseerd via HackerOne, een initiatief dat bedrijven de mogelijkheid biedt om zogeheten "bug bounty" programma's te starten.

Goedgekeurde bugmeldingen kunnen op een minimale vergoeding van 216 dollar rekenen, een maximum bedrag is niet vastgesteld. De hoogste beloning die Dropbox tot nu toe heeft uitgekeerd bedraagt bijna 5.000 dollar. Volgens Akhawe laat het aanbieden van een beloningsprogramma zien hoe toegewijd Dropbox aan privacy en veiligheid is. Sinds de lancering van het programma zijn er al 27 bugs gemeld en 26 hackers bedankt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.