image

Tieners verdacht van aanval op Belgische krantensites

zaterdag 18 april 2015, 09:49 door Redactie, 1 reacties

Twee tieners worden verdacht van de aanvallen waar verschillende Belgische krantensites deze week het doelwit van werden, zo heeft het parket van Brussel laten weten. Bij de aanvallen werden de websites van Le Soir, Sudpresse, La Dernière Heure en La Libre Belgique gehackt.

Zowel de persgroep Rossel & Cie, verantwoordelijk voor Le Soir en Sudpresse, als de IPM-groep, die La Libre Belgique en La Dernière heure uitgeeft, deden hiervan aangifte. Het onderzoek dat de Belgische politie uitvoerde wees naar twee vermoedelijke daders. Het zou om twee jongens van 16 en 17 jaar gaan. De tieners zijn nog niet ondervraagd, maar tijdens de huiszoekingen die plaatsvonden werden sporen aangetroffen die met de aanvallen op de krantensites verband houden.

Als blijkt dat er ook meerderjarigen bij de aanvallen zijn betrokken kunnen die een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar en een boete van zesentwintig tot honderdduizend euro krijgen. Daarnaast zal ook de veroorzaakte schade moeten worden vergoed, zo meldt VTM.

Reacties (1)
19-04-2015, 06:01 door Anoniem
Detail:
14/04/2015 om 10:29 (Gazet van Antwerpen)

Volgens de Belgische tak van Anonymous is de hacker een adolescent die verslaafd is aan spelletjes, in België woont en gebruik heeft gemaakt van tools die voor iedereen toegankelijk zijn.
Het heeft zijn identiteit ook bekendgemaakt aan de Computer Crime Unit van de federale politie.
De man zou de aanslagen aangekondigd hebben op Twitter en lid zijn van een moslimbeweging die dicht staat bij de hackers van Islamitische Staat (IS).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.