image

Leger VS overweegt om burgers als cyberexpert te werven

maandag 20 april 2015, 07:06 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse leger overweegt om burgerpersoneel als cyberexpert in te schakelen, zo heeft Luitenant-generaal Edward Cardon tegenover senatoren laten weten. Volgens Cardon is het aanbieden van carrièremogelijkheden voor burgers mogelijk eenvoudiger dan ze als militair te rekruteren.

Het rekruteren en behouden van burgerlijk cybertalent is een uitdaging, gegeven de loonbeperkingen van de federale overheid en een vrij traag sollicitatieproces. Cardon gaf geen getal wat betreft het aantal burgers dat het leger nodig heeft om het aantal cyberplekken te vullen. Wel gaf de Luitenant-generaal een totaal getal van het aantal militairen en burgers met cybervaardigheden dat wordt gezocht, namelijk 3806.

Cardon benadrukte tegenover de senatoren dat cybersecurity echter een taak van alle soldaten is. "We stellen alle officieren bloot aan cybersecurity, omdat dit een onderdeel van het fundament moet worden waarvan we verwachten dat ze erover beschikken", merkte hij op. "Dit is een competitief gebied, dus we zullen er nooit echt klaar mee zijn."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.