image

NAVO organiseert grote cyberoefening in Estland

woensdag 22 april 2015, 10:01 door Redactie, 0 reacties

Zo'n 400 computerexperts zullen deze week in Estland aan een grote cyberoefening van de NAVO meedoen, waarbij er een aanval op een fictief land wordt gesimuleerd. In totaal hebben teams van zestien landen zich voor Locked Shields 2015 ingeschreven, zoals de oefening wordt genoemd.

Locked Shields is een jaarlijks terugkerende simulatie die sinds 2010 in het cyberdefensiecentrum van de NAVO in Tallinn wordt gehouden. De organisatoren laten weten dat dit jaar naast SCADA-systemen ook Windows 8, een testversie van Windows 10, Android-apparaten en IP-camera's onderdeel van de oefening uitmaken, alsmede een "element van actieve verdediging".

"Locked Shields bereidt computer emergency response-specialisten voor op het continu veranderende cybersecuritylandschap. Uniek hieraan is dat we realistische technologieën, netwerken en aanvalsmethoden gebruiken", zegt Kolonel Artur Suzik, directeur van het NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence. "Om ervoor te zorgen dat de oefening gelijk loopt met echte ontwikkelingen worden er elk jaar nieuwe technologieën en aanvalsvectoren toegevoegd."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.