image

Kaspersky blij met oprichting van internet-Interpol

woensdag 22 april 2015, 10:33 door Redactie, 3 reacties

Vorige week heeft Interpol officieel een centrum in gebruik genomen dat zich met de bestrijding van cybercrime gaat bezighouden, tot blijdschap van Eugene Kaspersky, oprichter van het gelijknamige Russische anti-virusbedrijf. "De term internet-Interpol heb ik rond 2000 voor het eerst gebruikt. In 2003 schreef ik het voor het eerst op. Dit jaar, zo'n 12 jaar later, is waar ik me voor heb ingezet eindelijk hier", zo laat hij weten.

Volgens Kaspersky is de opening van het Global Complex for Innovation (IGCI) in Singapore een mijlpaal. "Tot nu toe hadden cybercriminelen vrij spel vanwege het ontbreken van eenheid tussen nationale wetgeving en opsporingsdiensten." De virusbestrijder wijst naar een situatie die zich vorig jaar voordeed, waarbij een politieagent Kaspersky Lab benaderd en de contactgegevens van een agent in ander land vroeg.

De cyberdivisie van Interpol moet hier verandering in gaan brengen. Het centrum gaat straks de cybergerelateerde activiteiten van de politiediensten van alle lidstaten coördineren. Kaspersky heeft dan ook hoge verwachtingen. "Internationale hackers en andere netziekten wees gewaarschuwd. Cyberpol is hier om jullie leven miserabel en steeds riskanter te maken." Naast het onderzoeken van cybercrime zal het centrum ook specialisten gaan trainen en op andere manieren internetveiligheid bevorderen.

Reacties (3)
22-04-2015, 13:41 door Anoniem
www.cyberpol.org
22-04-2015, 17:40 door Anoniem
Tsja , die dekt zich alvast in en hoopt daar in de toekomst aan de slag te kunnen wanneer die dienst zijn av overbodig heeft gemaakt .
28-04-2015, 10:29 door Anoniem
Vergeet niet dat deze man jaren lang geloofde in een internet paspoort voor iedere gebruiker.
Identificeren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.