image

Britse politiechef: sommige techbedrijven helpen terroristen

donderdag 23 april 2015, 13:27 door Redactie, 13 reacties

Sommige technologie- en communicatiebedrijven helpen terroristen door systemen te ontwikkelen die hen helpen om onopgemerkt te blijven, zo stelt Mark Rowley, hoofd van de Britse politie die belast is met terreurbestrijding. Volgens Rowley moeten bedrijven die producten maken waardoor het lastiger voor politie wordt om toegang tot gegevens te krijgen rekening met hun "zakelijke sociale verantwoordelijkheid" houden.

"Sommige van de nieuwe technologieën, of het nu om communicatie of andere gebieden gaat, kan op verschillende manieren worden aangeboden", aldus Rowley tijdens een conferentie in Londen. "Het kan worden aangeboden op een manier die vriendelijk voor terroristen is en helpt...en een uitdaging voor opsporingsdiensten en inlichtingendiensten vormt. Of het kan op een manier worden ingesteld waarbij dat niet het geval is."

Na zijn toespraak liet Rowley tegenover Reuters weten dat met name sinds de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden sommige techbedrijven niet meer zo graag met de opsporings- en inlichtingendiensten werken, waardoor de "bad guys" nu beter geïnformeerd zijn. "We houden allemaal van de voordelen van internet, maar we hebben hun steun nodig om ervoor te zorgen dat ze al het mogelijke doen om te voorkomen dat hun technologie door terroristen wordt gebruikt."

Reacties (13)
23-04-2015, 13:57 door Anoniem
Tja, en sommige papier-leveranciers faciliteren terroristen met indirecte fysieke leveranties!
23-04-2015, 14:02 door Anoniem
"zakelijke sociale verantwoordelijkheid" ??? Bullshit argumenten. Je kan de fabrikant van messen toch ook niet sommeren om te zorgen dat hun producten niet worden misbruikt ? Aansprakelijk stellen of eisen dat messen minder scherp worden zal een IS moordenaar niet tegenhouden. Zo is het ook met de techniek. De harde kern aan terroristen mijden dan ook de communicatie via internet/GSM etc.
Postduiven schijnen erg goed te werken.
23-04-2015, 14:11 door Anoniem
En de wapenindustrie helpt terroisten ook. Toch? Of maken de terroristen hun wapens zelf?
En hoeveel overheden slijten wapens aan anderen? En hoeveel van die wapens raken in handen van terroristen?

En een eind hout kan ook als wapen gebruikt worden. Gaan we dan ook de houtindustrie beschuldigen dat ze terroristen helpen?

Dat bepaalde systemen en technologien MISBRUIKT worden door gevaarlijke orgnaisaties, overheden en terroristen is iets anders dan dat ze moedwillig terroristen helpen.
23-04-2015, 14:12 door Anoniem
"Jullie moeten ons achterdeurtjes geven hooorrrj. Want al jullie klanten zijn potentieele terroristen hoooorrrrj."

Zoveelste huilbui van een po-li-tie-sjefke. Gaap.
23-04-2015, 14:30 door Anoniem
lol, je ziet echt dat er nu een media oorlog aan de gang is om digitale privacy van de burger onmogelijk te maken. Tegen het terrorisme,... uiteraard.... lol
23-04-2015, 15:04 door Reinder
Ik hoorde tot mijn schrik onlangs dat ook bouwmarkten, tuincentra, benzinestations, autoverhuurbedrijven, telefoonmaatschappijen, boekhandels en kledingzaken ook goederen en producten verkopen die door terroristen gebruikt worden. Ik schrok daar wel van, het lijkt haast wel alsof terroristen gewoon onopvallend deelnemen aan de maatschappij tot het moment dat ze een aanslag plegen. Ik stel voor dat we de samenleving afschaffen, daar zal de maatschappij een stuk veiliger van worden.
23-04-2015, 16:31 door Anoniem
Wat een gejank en gehuil voor niets; techbedrijven mogen dan wel bezig zijn alle verkeer van hun klanten versleutelen maar de politie kan die gegevens met een verzoek gewoon netjes opvragen.

Alleen wordt eventueel extreem buitensporig opvraaggedrag dan wel zichtbaar cq in kaart gebracht... Wellicht dat daar de schoen wringt...

In plaats van dit gejammer dat ze zich nu ook moeten gedragen moeten ze blij zijn dat ze al die tijd weg zijn gekomen met illegale praktijken.
23-04-2015, 16:35 door Anoniem
Van dit soort gezeik moeten we echt af, de opsporingsdiensten en geheime diensten zijn hun speeltjes kwijt, jammer voor hen, ze hadden ze al nooit moeten hebben, zwakke beveilging is voor iedereen slecht.
23-04-2015, 17:16 door Anoniem
en tada, dit gaat het worden natuurlijk.
DE reden waarom we geen encryptie mogen gebruiken dalijk en waarom dat we NSA overal binnen moeten laten.

Bedankt he....
23-04-2015, 19:22 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-04-2015, 19:24
[Verwijderd]
24-04-2015, 09:15 door Anoniem
Weet je WIE de terroristen pas helpen? De POLITIE(K).

Terrorisme bestaat ervan dat je met een relatief kleine actie een angstcultuur in het leven roept waarna de politiek en de
politie in actie komen om herhaling daarvan te voorkomen. De terroristen zijn uit op het versterkende effect wat dit heeft
op hun acties. Als de politiek en de politie niet zo dom waren om daar in te trappen, dan waren de terroristen helemaal
nergens.
24-04-2015, 11:50 door Anoniem
Ja, en het Amerikaanse Chrysler helpt ramkrakers door 20 jaar geleden een Jeep te bouwen die vervolgens vorig jaar is gebruikt bij een ramkraak.......
Ik vind dat minimaal alle Jeeps moeten worden verboden en eigenlijk zou ook Chrysler moeten worden berecht voor medeplichtigheid!
26-04-2015, 19:54 door Anoniem
Zodra overheden potlood en papier fabrikanten tegen de muur gaan zetten vanwege bijdrage aan maatschappelijk ontwrichtend terrorisme ga ik hier aandacht aan besteden.

Of probeer eens een dummy cursus guerrilla. Een van de eerste dingen die je daar leert is: geen moderne communicatie technologie gebruiken. Het draait allemaal om geen sporen achter te laten. Onzichtbaar worden.

Tot die tijd: graag dit soort overbetaalde wanpresteerders, zonder wachtgeld, de staatssteun inschoppen graag.
Na verbeuring van al hun persoonlijke eigendommen.

Betaal ik echt belasting om dit soort kneuzen aan een veel te dik belegde boterham te helpen?

Of is dit weer het zoveelste signaal dat overheden het een roepen omdat zij eigenlijk iets geheel anders willen?
Hetgeen ik veel plausibeler vindt. Het gepeupel met vermeende dreigingen zover krijgen om hun hele hebben en houden in handen te geven van overheden die dat voornamelijk tegen hen gaan gebruiken. Omdat er veel meer macht, geld en status te verdienen valt aan het onderdrukken van je eigen bevolking, dan het bestrijden van sporadische buitenlandse terroristische cellen. Die, in dat licht bezien, onze regering beter snappen dan wij zelf doen.

Zou, geschiedkundig, niet de eerste keer zijn dat buitenlanders de burgers van een staat duidelijk moeten maken hoe vuil hun eigen regering eigenlijk is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.