image

Straatrovers lokten slachtoffers via Marktplaats

woensdag 29 april 2015, 15:16 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft gisteren vier mannen aangehouden die verdacht worden van een reeks straatroven in Woerden, waarbij slachtoffers vooral via Marktplaats werden gelokt. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Zeist, een 20-jarige man uit Houten en een 21-jarige man uit Utrecht, zo laat de politie weten.

Na hun aanhoudingen vonden er huiszoekingen plaats waarbij goederen werden aangetroffen die in verband gebracht kunnen worden met de straatroven. De reeks straatroven vond plaats vanaf september vorig jaar tot halverwege maart van dit jaar. In veel van deze gevallen werd een afspraak via Marktplaats gemaakt. De aanbieders van de goederen werden gevraagd naar een locatie te komen. Daar moest men onder bedreiging de aangeboden goederen afstaan. De buit bestond vooral uit telefoons en onder meer dure tassen en schoenen.

Reacties (4)
29-04-2015, 15:28 door Anoniem
Dit gebeurd al behoorlijk lang. Paar jaar geleden wilde in een PSP kopen via Marktplaats van een zekere Arthur die mijn telefoon nummer vroeg om een afspraak te maken. Arthur die belde had een zwaar marokaans accent en wilde mij geen adres geven, maar ik moet naar een plek (die net buiten camera toezicht viel) in Den Haag komen en dan toeteren en dan kwam hij wel even langs om de PSP te brengen. In het gesprek zei ik prima, maar ben niet gegaan en mijn telefoon uit gehouden, bleek hij diverse keren gebelt te hebben en ook mailen dat dit geen afspraak was bla bla.

Marktplaats is echt een broeinest van crimineeltjes, oplichters en aanbieders van gestolen spullen. MP weet dit ook wel en doet naar buiten toe of ze heel wat er aan doen, de realiteit is helaas anders.
29-04-2015, 16:33 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem:Marktplaats is echt een broeinest van crimineeltjes, oplichters en aanbieders van gestolen spullen.

Net als de rest van de boze buitenwereld.

Neem bijvoorbeeld banken, verzekeraars en autohandelaren. Ik hoop niet dat de autohandelaren zich te zwaar beledigd voelen doordat ik ze in het zelfde rijtje als de banken en verzekeraars heb geplaatst.
30-04-2015, 12:43 door Anoniem
Door Anoniem:

... knip...

Marktplaats is echt een broeinest van crimineeltjes, oplichters en aanbieders van gestolen spullen. MP weet dit ook wel en doet naar buiten toe of ze heel wat er aan doen, de realiteit is helaas anders.

En wat zou Marktplaats hier (nog meer) aan moeten doen dan? In elke mail die je ontvangt staan knipperende warschuwingen en er is voldoende voorlichting op hun site.

Als website kan je de eindgebuikers niet eindeloos blijven beschermen, een beetje boerenverstand mag wel verwacht worden van kopers.
03-05-2015, 01:21 door Anoniem
Reactie op:

''En wat zou Marktplaats hier (nog meer) aan moeten doen dan? In elke mail die je ontvangt staan knipperende warschuwingen en er is voldoende voorlichting op hun site.

Als website kan je de eindgebuikers niet eindeloos blijven beschermen, een beetje boerenverstand mag wel verwacht worden van kopers.''


jij hebt wel makkelijk praten he..ik zou maar niet hetzelfde herhalen als een groot bedrag van jou rekening verdwijnt.
marktplaats heeft alles gesprekken in hun servers maar doen er niks aan zonder aangifte bij politie. en tjaa daar gaat het hoor.. wat zouden zij er aan doen? niks nada
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.