image

Gezamenlijk onderzoek naar testfraude anti-virusbedrijven

woensdag 29 april 2015, 14:57 door Redactie, 4 reacties

Drie grote laboratoria die zich met het testen van virusscanners bezighouden hebben een gezamenlijk onderzoek aangekondigd naar fraude door anti-virusbedrijven bij het testen van anti-virussoftware. Dit weekend kwam het Oostenrijkse testlaboratoria AV-Comparatives met het nieuws dat het een product van een nog niet nader genoemde anti-virusleverancier had ontdekt dat speciaal voor de grote testlaboratoria was aangepast.

Daarnaast wordt een tweede anti-virusbedrijf van soortgelijke praktijken verdacht. Het aanpassen van virusscanners om beter tijdens anti-virustests te presteren is in strijd met contractregels. AV-Comparatives laat via Facebook weten dat het met Virus Bulletin en AV-Test, twee andere grote testlaboratoria, overleg heeft gehad en met een gezamenlijk onderzoek naar de fraude is begonnen. Verdere details over de twee verdachte anti-virusbedrijven zijn nog niet gegeven.

Reacties (4)
29-04-2015, 16:18 door Anoniem
Heel goede zaak deze samenwerking om de gang van zaken te onderzoeken.Hopelijk horen we snel de namen vd betreffende antivirus-boeren en ben benieuwd naar de sancties.En zullen die laatste door alle 3 de ativirustest-laboratoria gezamelijk worden toegepast,en welke sancties zullen ze nemen? 3 jaar lang niet worden opgenomen in de diverse anti-virus en aanverwante tests?
29-04-2015, 16:18 door Anoniem
Oorspronkelijk bericht gaat over 2 AV bedrijven, niet 1.
Graag fixen in de post.
29-04-2015, 17:53 door Anoniem
Wat is er dan aangepast, de standaard scan-instellingen?
Vreemd verhaal, ben dan ook erg benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek.


Overigens is de beste AV, verreweg, nog altijd een gezonde dosis verstand.
Daarna volgen zaken als update's van software, instellingen van het betreffende OS / browser, vervolgens virtualisatie, om onderaan te eindigen met een bepaald AV-pakket.

IMHO is een bewuste gebruiker met MS-def beter af, dan iemand die blind vertrouwt op Kapsersky oid.
29-04-2015, 21:39 door Anoniem
Nu is de vraag natuurlijk waarom deze exponenten van de computerbeveiligingsindustrie, de notionele "witte hoedjes", niet publiekelijk geschandpaald worden zoals ze dat zelf zo graag met "zwarte hoedjes" wel doen. Klassejustitie?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.