image

19-jarige Australische hacker vlucht naar Europa

maandag 4 mei 2015, 07:51 door Redactie, 2 reacties

Een 19-jarige Australische hacker die wordt gezocht wegens inbraken op de netwerken van Microsoft, Epic Games, Valve en Zombie Studios is naar Europa gevlucht. De tiener zou betrokken zijn geweest bij een groep hackers die bij de bedrijven inbrak en daar broncode, intellectueel eigendom en andere vertrouwelijke informatie buitmaakte. De Australiër werd twee jaar geleden al aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten.

De zaak is echter nog steeds niet voorgekomen. Onlangs zou de Australische politie een inval bij de tiener hebben gedaan, waarbij zijn werkcomputer in beslag werd genomen. Volgens de man was de inval onrechtmatig en zorgde ervoor dat hij de kosten van zijn advocaat hierdoor niet meer kan bekostigen. Hij zou dan ook gedwongen zijn om naar het buitenland te vertrekken, zo laat hij tegenover The Australian weten.

De tiener, die vanwege zijn leeftijd niet bij naam genoemd wordt, had eerder al aan de Australische krant laten weten dat hij onderdeel van de hackinggroep uitmaakte die bij de bedrijven had ingebroken, maar stelde dat hijzelf de Australische wetgeving niet had overtreden. Ook zijn advocaat hekelt het optreden van de autoriteiten. "De reden van al deze vertragingen is dat de autoriteiten zelf niet duidelijk zijn over de aanklacht, wat laat zien dat deze zaak een echte uitdaging voor ze zal zijn."

Volgens de advocaat zou de tiener een aantal virtuele servers hebben beheerd waar hij de systeembeheerder van was. "Dat houdt echter niet in dat hij het materiaal zelf heeft gedownload", aldus de advocaat. Interpol zou inmiddels door de Australische autoriteiten zijn ingelicht, maar de advocaat hoopt de situatie buiten de internationale opsporingsdienst om op te lossen.

Reacties (2)
04-05-2015, 09:16 door Anoniem
Leuk informatievrij stukje sensatie voor de maandagmorgen.
04-05-2015, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.