image

Domino’s Pizza Australië gaat pizzabezorgers volgen via GPS

maandag 4 mei 2015, 11:56 door Redactie, 6 reacties

Domino's Pizza heeft een GPS Tracker ontwikkeld waarmee zij hun bezorgers kunnen volgen via GPS. De werking van de GPS Driver Tracker is vergelijkbaar met de tracker die taxidienst Uber gebruikt om haar chauffeurs te kunnen volgen.

Met de nieuwe, door de 'uberfication' beweging geïnspireerde, tracker kunnen klanten van Domino’s Pizza Australië hun online bestelde pizza voortaan volgen van de pizza-oven tot aan hun eigen voordeur. Het bedrijf zelf stelt echter dat de tracker voornamelijk bedoeld is om de veiligheid bezorgers te kunnen waarborgen.

Volgens Don Meij, CEO en managing director van Domino's Group, zal de real time GPS tracker veilig rijgedrag enorm bevorderen. "We hebben de tracker inmiddels uitgeprobeerd in 50 winkels in Australië, in sommige winkels tot 18 maanden voor de lancering, en we zagen het aantal bestuurdersincidenten verminderen met 50%."

Voor de klanten zijn de voordelen voornamelijk een snellere levering en een warmere pizza. "Onze klanten kunnen hun pizza voortaan real time volgen, maar ze weten nu ook precies wie hun chauffeur is, tot zijn naam, favoriete muziek en sportteam aan toe. Het is een niveau van betrokkenheid tussen de klant en de chauffeur dat nog niet eerder vertoond is in de take away industrie”, aldus Meij.

Het is nog niet duidelijk hoe klanten geïnformeerd gaan worden als de bezorger de pizza niet, of niet op tijd, kan bezorgen. Voorlopig wordt alleen het bedrijf zelf gewaarschuwd als de bezorger voor langere tijd stopt.

De landelijke uitrol van de GPS Tracker Driver voor alle winkels in Australië en Nieuw-Zeeland is gepland op woensdag 1 juli 2015.

Reacties (6)
04-05-2015, 12:00 door Profeet
Ik weet het niet, maar vroeger werden bezorgers nog wel beroofd. Weet niet of dat nou veiliger is, als je op google maps precies kan zien waar ze zijn :). Aan de andere kant hebben bezorgers tegenwoordig veel minder geld opzak geloof ik.
04-05-2015, 12:18 door Anoniem
Ben je weer lekker mee als bezorger... Het gaat niemand ene moer aan wat ik leuk vind. Ik breng je je pizza, afrekenen en de groeten verder,
04-05-2015, 15:35 door Anoniem
En de bezorgtijden omhoog?
Want daar lees je niets over terug.

Enkel de verbetering melden en het verslechterde achterwegen laten, betekend niet dat de situatie verbeterd.
04-05-2015, 16:28 door Anoniem
Wat ik nog mis in het 'stukje extra klantbeleving' : een mobile webcam in de doos met live beelden van onderweg
04-05-2015, 17:23 door Anoniem
Werkdruk en de deadline zijn wat strakker en nemen toe,ze weten precies hoe
hard je werkt,hoe veilig,en waar je zit als bezorger of dat je te langzaam werkt,te langzaam exit werknemer,leuk he gps:-)
05-05-2015, 23:57 door Eric-Jan H te D
Toen de politie op mijn aangifte de bedrijfsleider van een geparkeerde vrachtwagen met ronkend koelaggregaat te pakken had was de chauffeur, die illegaal in A. bij zij liefje was, niet blij. Met tracker had hij het wel uit zijn hoofd gelaten..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.