image

Avast stopt ondersteuning oude virusscanners

donderdag 7 mei 2015, 08:50 door Redactie, 1 reacties

Gebruikers van de virusscanners van anti-virusbedrijf Avast zijn gewaarschuwd, wat eind mei stopt het bedrijf de ondersteuning van oude versies. Het gaat om zowel de gratis als betaalde versies van de anti-virussoftware. Na 31 mei zullen Avast Free Antivirus, Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security en Avast Premier met versienummer 8.0.1497 of lager geen beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer ontvangen.

"Beveiligingsupdates verhelpen kwetsbaarheden die door malware kunnen worden aangevallen", zegt Deborah Salmi van Avast. Gebruikers krijgen dan ook het dringende advies om naar de meest recente versie te upgraden. Deze upgrade wordt aangeraden omdat de meest recente versie met Windows 10 compatibel is en de detectie van malware is verbeterd. De gratis virusscanner van het anti-virusbedrijf zou volgens softwarebedrijf OPSWAT, na Security Essentials, het populairste anti-virusprogramma zijn. Bij een steekproef werd Avast Free Antivirus op bijna 18% van de computers aangetroffen.

Reacties (1)
07-05-2015, 14:44 door Anoniem
Kan ik me heel goed voorstellen. In de oudere Avast programmaversies werden de klanten véél minder bestookt met reclame voor upgrades dan in de nieuwste versies. Dat moet Avast beslist een doorn in het oog geweest zijn, dus weg ermee.

Quote: het populairste anti-virusprogramma
Ja maar ook het programma met de meeste False Positives...

Veel te veel functies die niets te maken hebben met 'Anti-virus' en die allemaal standaard aan staan, veel te belastend voor de PC. Bij HTTPS vervanging van de certificaten door een universeel Avast certificaat met minder veiligheid en onmogelijk te checken of de betreffende sites veilig zijn.

Ik was ooit een enthousiast Avast gebruiker, maar dat is inmiddels helemaal over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.