image

Onderzoek: Security Essentials meest gebruikte anti-virus

woensdag 28 januari 2015, 13:43 door Redactie, 3 reacties

Microsoft Security Essentials is de populairste virusscanner, met een marktaandeel van 17,8%. Dat stelt softwarebedrijf OPSWAT na onderzoek onder 4.000 gebruikers, hoewel het bedrijf opmerkt dat het geen onderzoeksinstelling is en de cijfers niet met de werkelijke situatie hoeven overeen te komen. OPSWAT maakt software die allerlei gegevens verzamelt, waaronder de gebruikte anti-virussoftware.

Op de tweede plek van populairste virusscanners staat Avast Free, met een aandeel van 17,6%. Ook op de derde en vierde plek staan gratis virusscanners, namelijk Avira Free en AVG Anti-Virus Free. In de Top 11 van populairste anti-virussoftware hebben de gratis oplossingen een marktaandeel van 48,2%. De betaalde oplossingen zijn goed voor een aandeel van 16%. De resterende 35,8% van de gebruikte virusscanners wordt niet nader genoemd en valt in de categorie "anders".

Marktaandeel

Wordt er naar het marktaandeel van de verschillende anti-virusaanbieders gekeken, dan leidt Avast met een aandeel van 21,4%. Naast de gratis producten biedt het bedrijf ook commerciële oplossingen aan. Microsoft is in dit overzicht tweede (19,4%), gevolgd door AVG (8,6%). Uit het onderzoek van OPSWAT blijkt verder dat 90% van de geanalyseerde systemen al tenminste een week geen volledige systeemscan via de virusscanner heeft uitgevoerd. Daarnaast waren bij 15% van de computers de virusdefinities meer dan drie dagen oud.

Image

Reacties (3)
28-01-2015, 14:29 door Anoniem
Ik raad Microsoft Security Essentials/Windows Defender af als antivirus,en ik raad tevens Windows Defender af als anti-spyware.Het houdt veel te weinig malware tegen;Toen ik mn vader zn computer,zgn.beschermt door Microsoft Security Essentials ging checken nadat die helemaal onwerkbaar was geworden,een zeer trage en regelmatig vastlopende pc met talloze pop-up reclame- vensters,ik checkte eerst met Hitman Pro;die vondt al meer dan 100 stuks malware waaronder trojans,browserchangers,en meer;Daarna Malwarebytes,die ook nog eens iets van 100 stuks malware vondt en verwijderde,daarna Norton Power Eraser gebruikt,ook die vondt nog een paar stuks gevaarlijke malware,tenslotte 360 Total Security (Qihoo360 Total Security) erop gezet,ook die vondt nog eens een paar stuks malware en de pc was weer schoon.Met een gratis en betere beveiliging.Deze securitysoftware heeft een downloadmanager,kijkt voor window updates,heeft een sandbox,ruimt de pc op en versnelt het opstarten en ze zijn bezig met een heuse firewall,die over een tijdje in de total security software wordt geintegreerd.Deze security software heeft ook nog eens 5 antivirus-engines,waaronder die van bitdefender en avira (laatstgenoemden niet standaard geactiveerd) en antispyware,ook bescherming tegen o.m. keyloggers.
28-01-2015, 18:00 door Anoniem
Ik heb jarenlang Microsoft antivirus scanners gebruikt, en ben denk ik iets meer dan een jaar overgestapt op gratis F-Secure (Ziggo abonnement) Of ik heb nooit een virus gehad, of zowel Microsoft als F-Secure hebben de massaal aanwezige virussen op mijn computer tot op heden niet gevonden.
Ik heb het al meerdere malen laten weten, dat de markt voor dit soort programma's een miljoenen of misschien wel een miljarden bedrijf is, en daar zijn de gratis anti virus programma's een financieel storende factor voor de betaalde anti-virus bedrijven.
07-05-2015, 11:34 door Anoniem
Ik wil echt geen antivirusscanner van Microsoft meer. Ik krijg er teveel virussen en andere rommel mee op mijn pc. Heb laatst ESET verwijderd omdat het abo was geeindigd. Ik wilde overstappen op AVAST Pro maar wachtte nog even. En ja hoor, binnen een week deed mijn pc erg vreemd. Ik even laten scannen met Adw.Cleaner en die gaf aan dat er 2 virussen op zaten en nog wat malware.
Meteen Windows Defender weer uitgeschakeld en Bitdefender er op gezet. En heb geen last van virussen meer gehad, terwijl ik meestal dezelfde websites bezoek. Heb ook eens Avast Free en Avira Free gebruikt en ook nooit rommel mee op de pc gehad. Maar met de scanners van Microsoft is het bij mij altijd weer raak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.