image

Hacker maakt 3D-geprinte robot die combinatiesloten kraakt

vrijdag 15 mei 2015, 14:33 door Redactie, 5 reacties

De bekende hacker Samy Kamkar heeft een robot ontwikkeld die minder dan 100 dollar kost, deels via een 3D-printer is te maken en combinatiesloten van het merk Master Lock in acht pogingen kan kraken. De "C-C-C-C-Combo Breaker!", zoals Kamkar zijn robot noemt, is een op een Arduino-gebaseerde slotenkraker. Naast de Arduino, wat een kleine minicomputer is, bestaat het apparaatje uit verschillende onderdelen die bij elkaar nog geen 100 dollar kosten. Verschillende van de onderdelen zijn via een 3D-printer te printen.

Volgens Kamkar maakt de Combo Breaker gebruik van een nieuwe techniek die hij heeft ontdekt voor het kraken van combinatiesloten. Vorige maand liet de hacker al zien hoe hij erin was geslaagd om het maximale aantal combinaties van een combinatieslot van 64.000 naar 8 terug te brengen. Een techniek die zowel op oude als nieuwe Master Lock-sloten werkt, zo laat hij in deze video zien. De techniek heeft hij nu aan een Arduino-gebaseerde robot toegevoegd. Zowel de 3D-modellen als de broncode voor de software heeft Kamkar open source gemaakt en zijn via GitHub te downloaden.

Image

Reacties (5)
15-05-2015, 14:52 door Anoniem
Is er een Lego versie?
15-05-2015, 15:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-05-2015, 17:37 door Anoniem
de 3d printer was zo'n idiote hype. Het begon toen de marketeers van die 3d printers een gerucht de wereld in hielpen dat je er een pistool mee kon uitprinten, dit was uiteraard de grootste onzin ooit, maar de hele wereld wat betreft voorstanders en tegenstanders gingen helemaal los.

En nu kan de 3d printer een slotenkraker uit printen en blijkt het gewoon een arduino te zijn.
17-05-2015, 10:01 door Anoniem
Kun je niet alleen "gewoon" je eigen huis printen, zoals Jeremy Rifkin beloofde, maar hoef je ook nog eens geen sleutel mee te nemen als je ergens geen gaat. Wel je 3D-printer, maar die heeft "straks iedereen gewoon bij zich", net als je smartfoon nu. Allicht.
02-08-2015, 22:36 door SandraM
Interessante ontwikkeling. Wil samen met mijn vriend een 3d printer kopen om het zelf eens te proberen. Hebben jullie aanbevelingen, budget is een paar honderd euro. Op http://www.weprint3d.nl staat een review van de Printrbot Simple Meta 3d printer en voor dit budget, hebben jullie daar ervaring mee of is een andere printer nog goedkoper waarmee dit mogelijk is?

Groetjes,
Sandra en Kees
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.