image

Microsoft komt met aanbieding voor illegale Windowsgebruikers

zaterdag 16 mei 2015, 00:04 door Redactie, 13 reacties

Microsoft zal gebruikers van een illegale Windowsversie niet gratis upgraden naar een legale versie van Windows 10, maar deze groep wel een "zeer aantrekkelijke aanbieding" doen, zo heeft de softwaregigant laten weten. In maart ontstond enige verwarring omdat Microsoft stelde dat het alle computers, zowel legaal als illegaal, naar Windows 10 zou upgraden.

Vervolgens verklaarde Microsoft dat illegale Windowsversies, ook al waren ze naar Windows 10 geüpgraded, nog steeds illegaal zouden blijven en een watermerk kregen om dit duidelijk te maken. Nu laat Microsoft weten dat het aan gebruikers van een illegale versie Windows 10 zal "aanbieden". Wat hier precies onder wordt verstaan is niet meteen duidelijk. Tegenover Mary Jo Foley van ZDNet verklaart de softwaregigant dat het gebruikers via Windows Update zal inlichten hoe ze gratis naar Windows 10 kunnen upgraden.

Om de illegale gebruikers ook over de streep te trekken heeft Microsoft een plan bedacht, waarbij er waarschijnlijk met korting op een legale versie kan worden overgestapt. "In samenwerking met een aantal van onze gewaardeerde OEM-partners bereiden we zeer aantrekkelijke Windows 10-upgrade aanbiedingen voor", zegt Microsofts Terry Myerson. De aanbiedingen zijn bedoeld voor klanten van de OEM-partners die op computers een illegale Windowsversie draaien. Meer details over deze aanbiedingen zullen de computerleveranciers in kwestie later bekend maken, aldus Myerson.

Reacties (13)
16-05-2015, 01:19 door Anoniem
Special price for you today mits je verplicht elke dag 15min Candy Crush speelt, altijd inlogt met online Windows-account, alleen maar zoekt met Bing en alle patches betatest. ;p
Zonder dollen, dit is een goede actie, maar ik ben benieuwd of men er wel trek in heeft en wat of ze dit blijven aanbieden zodra de gratis upgradeperiode voor de anderen afloopt.
Ik vind dit hele Windows 10 gehype maar irritant; elke keer weer allerlei mooie woordjes maar de exacte details (en de daarbij behorende addertjes) worden pas later prijsgegeven.
16-05-2015, 08:25 door Anoniem
Het zal vast aantrekkelijk zijn, maar voor MS zal het nog veel aantrekkelijker zijn. Je zult jouw adres moeten doorgeven tijdens de betaling en vervolgens weet microsoft dat je hele tijd illegaal windows hebt gebruikt. Zou mij niet verbazen dat je dan in het lijstje van de illegaal-windows-gebruiker zou komen te staan.
16-05-2015, 09:15 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind dit hele Windows 10 gehype maar irritant; elke keer weer allerlei mooie woordjes maar de exacte details (en de daarbij behorende addertjes) worden pas later prijsgegeven.

Helemaal mee eens. Dit aanbod geldt zover ik uit het originele persbericht begrijp ook voornamelijk voor China. En is het niet elke keer zo dat men zegt dat men wel een mooi aanbod heeft in samenwerking met OEM partners? Ja, dan is dat aanbod dat je bij een nieuwe PC 'gratis' Windows voorgeinstalleerd krijgt. Oude wijn, nieuwe zakken.
16-05-2015, 09:19 door Anoniem
De aanbiedingen zijn bedoeld voor klanten van de OEM-partners die op computers een illegale Windowsversie draaien.

Hmm, :-)

Hoeveel OEM-partners hebben illegale versies van windows gedistribueerd?
Was niet de bedoeling van een OEM-installatie dat het een legale voorgeinstalleerde versie was?

En welke klanten hebben OEM-partners dan?
Het is niet alsof HP, Dell, Aces, etc. allemaal winkels hebben waar klanten regelmatig binnenlopen.
Die klanten hebben ooit een stuk hardware gekocht in een winkel (derden) met een (hopelijk) legale versie van windows erop.
Als ze tussentijds een nieuwere (illegale) versie van windows hierover geinstalleerd hebben, dan zou dit bij de OEM-partners helemaal niet bekend moeten zijn.

En hoeveel mensen die een illegale versie van windows gebruiken, en dit niet voor MS hebben kunnen verbergen, zullen op zo'n aanbieding ingaan?
Als ze al bereikt kunnen worden.
Voor de prijs zullen ze het niet doen, want dan waren ze wel eerder ge-upgrade.
Het is niet alsof een licentie van windows voor thuisgebruik extreem duur is.
16-05-2015, 11:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-05-2015, 13:03 door Anoniem
Dus mensen die willens en wetens al jaren illegale versies van Windows hebben gedraaid worden nu dus beloond met "een zeer aantrekkelijke aanbieding"? Leuk voor diegenen die al die jaren wel betalende klanten waren. Dus om het marktpeil te consolideren gaat Microsoft de betalende klant de dupe laten worden, alleen maar vanwege markttechnische reden(en)? Ik vind het nogal wat...

Maar aan de andere kant: mij boeit het volstrekt niet. Ik gebruik Windows al sinds 2007 niet meer. En nog steeds mis ik er niets aan.... ;-)
16-05-2015, 16:49 door Anoniem
Als de mensen niet de weg naar een reloader/activator kunnen vinden. Kunnen ze nog altijd slmgr.vbs /rearm in command promt intypen ;)
16-05-2015, 18:30 door Anoniem
Anders komen we er weer achter dat ze ons alweer onveilige software hebben verkocht.
16-05-2015, 19:36 door Anoniem
Als ze een illegale versie van Windows op hun computer zetten, zullen ze dat dus ook gewoon met een illegale versie van Windows 10 doen.
16-05-2015, 22:39 door Anoniem
Zouden ze niet beter diegenen die een illegale versie draaien blokkeren en vervolgen voor het gebruik van illegale software?
17-05-2015, 00:41 door Eric-Jan H te D
Sterker zou zijn wanneer zie dit ook Linux gebruikers zouden aanbieden.
18-05-2015, 13:34 door Anoniem
Nee dankjewel hoor Microsoft, nog niet als het gratis was.. Ik blijf lekker bij Linux en Win 7.
18-05-2015, 15:16 door Anoniem
Dus... installeer eerst een illegale versie want dan krijg je korting op Windows 10 :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.