image

Alle Nieuw-Zeelandse agenten krijgen cybertraining

zaterdag 16 mei 2015, 06:53 door Redactie, 3 reacties

Van alle politieagenten in Nieuw-Zeeland wordt vanaf 2017 verwacht dat ze in staat zijn om cybercrime te bestrijden. De komende tijd zullen agenten dan ook training krijgen in forensische vaardigheden, zoals het begrijpen van e-mail metadata, het traceren van IP-adressen en het verkrijgen van gerechtelijke bevelen om data van buitenlandse ondernemingen zoals Facebook op te vragen, zo laat Clifford Clark van het Nieuw-Zeelandse cybercrimecentrum tegenover Stuff weten.

De politie zou zich met name zorgen maken over het gebruik van het "dark web", waaronder het Tor-netwerk, door criminelen. Clark vertelt over een voorval waarbij er een gebruiker van het Tor-netwerk beweerde explosieven te verkopen. Uiteindelijk bleek het om een Nieuw-Zeelandse tiener te gaan die helemaal geen explosieven had. "Hoewel mensen denken dat ze anoniem zijn, en dit was een slimme tiener, kunnen we ze zelfs als ze dit soort technologieën gebruiken opsporen. Ze hoeven maar één fout te maken en we kunnen ze vinden", aldus Clark.

Reacties (3)
16-05-2015, 07:33 door Anoniem
"Hoewel mensen denken dat ze anoniem zijn kunnen we ze zelfs als ze dit soort technologieën gebruiken opsporen. Ze hoeven maar één fout te maken en we kunnen ze vinden".

Dus als je geen fout maakt zit je veilig? Zorgvuldig werken dan als cybercrimineel ;-)
16-05-2015, 18:57 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-05-2015, 18:58
[Verwijderd]
16-05-2015, 19:05 door Anoniem
"Hoewel mensen denken dat ze anoniem zijn, en dit was een slimme tiener, kunnen we ze zelfs als ze dit soort technologieën gebruiken opsporen. Ze hoeven maar één fout te maken en we kunnen ze vinden"

Als je een fout maakt ben je erbij!
Ja, als men de deur open heeft laten staan kan iemand anders ook naar binnen.
Dat geldt inderdaad ook voor gepantserde deuren maar heeft niets met de kwaliteit van de deur te maken.

Die tiener was dus niet zo slim.
Beter voor hem, dan kan het hopelijk pro actief nog een beetje bijgestuurd worden.

Het ware verhaal is dus : de pakkans is aanmerkelijk wanneer er sprake is van regelrechte stommiteiten.
Die heroïsche zweem eromheen creëren maakt het lachwekkender dan ervoor uitkomen dat de grapjes en trucjes die men gebruikt verassend vaak iets opleveren. Omdat mensen geen robots zijn en stomme fouten maken.
Goed ook eigenlijk in dit soort gevallen, maar wanneer houdt men een keer op zichzelf zo voor schut te zetten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.