image

Betaalde virusscanners bovenaan bij test op Windows 7

woensdag 27 mei 2015, 15:49 door Redactie, 9 reacties

Het Duitse testorgaan AV-Test heeft in maart en april weer een groot aantal virusscanners voor consumenten op Windows 7 getest, waarbij de betaalde producten bovenaan eindigden. De test, die naar verschillende onderdelen keek, werd gewonnen door Bitdefender en Kaspersky Lab. De twee internet security suites wisten een perfecte score neer te zetten. Bij de test werden de virusscanners van de Chinese anti-virusbedrijven Qihoo en Tencent niet meegenomen. Volgens verschillende testlabs zouden de fabrikanten bij eerdere tests hebben gefraudeerd.

De anti-virussoftware werd vergeleken op de detectie van malware, systeembelasting en "false positives". In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Voor de drie onderdelen konden de pakketten elk zes punten verdienen.

Bitdefender en Kaspersky Lab wisten als enige de maximale achttien punten te scoren. Als het gaat om malware-detectie weten de meeste anti-virusprogramma's goed te scoren, met een gemiddelde detectie van 96-97%. Alleen Microsoft Security Essentials laat grote steken vallen en scoort op het onderdeel malware-detectie slechts 0,5 punten.

Als het gaat om false positives waren het AhnLab, Comodo, F-Secure, K7 Computing, Panda Security, Quick Heal, ThreatTrack en Trend Micro die meerdere keren de fout in gingen. Ondanks de slechte malware-detectie eindigde Security Essentials niet onderaan. De virusscanner scoort hoog op het gebied van prestaties en false positives en wist uiteindelijk 11,5 punten te halen. Meer dan ThreatTrack, dat met 10 punten op de laatste plaats eindigde. Van de gratis virusscanners presteerde Avast als beste. Met een plek in middenmoot moet het meerdere betaalde scanners en suites boven zich laten. Hieronder het volledige overzicht.

Image

Reacties (9)
27-05-2015, 17:24 door Anoniem
sophos niet meegenomen?
27-05-2015, 17:58 door Patje-RedFan
Van de gratis is nog altijd Panda free de beste en niet avast!

http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/
27-05-2015, 19:57 door Anoniem
Door Patje-RedFan: Van de gratis is nog altijd Panda free de beste en niet avast!

http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/
Panda Free! Ik snap echt niets van hoe die scan techniek in elkaar zit. Die moet constant internet hebben om jouw pc te kunnen scannen. In elk geval, ik blijf er af! Ik mag er niet aan denken dat al mijn bestanden naar de servers van panda worden verzonden en dat nog wel encrypted. Dan val ik dood, want eens het geupload is, dan is het te laat. Mijn raad: installeer panda free NEVER NEVER EVER!! Test het liever eerst in een VM wat ik gelukkig eerste keer al gedaan heb.

Maar het kan natuurlijk nog meevallen, want anders zou Panda free al lang van het internet afgehaald zijn geweest door de veiligheidsdiensten, toch?
27-05-2015, 21:30 door Anoniem
Door Anoniem: sophos niet meegenomen?
Jawel maar bij de business, haalt een 9de plaats

http://www.av-test.org/en/antivirus/business-windows-client/
28-05-2015, 09:57 door Anoniem
Doe mij maar Qihoo met de engines van Avira en Bitdefender aan...
28-05-2015, 10:20 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 28-05-2015, 10:22
[Verwijderd]
28-05-2015, 16:33 door Patje-RedFan
Door Anoniem: Doe mij maar Qihoo met de engines van Avira en Bitdefender aan...
Voor mij geen Qihoo meer die niets anders doet dan liegen en bedriegen, zie ook de fraude in av-c test
voor geen haar te betrouwen,wie weet wat ze allemaal nog doen met je privacy ?! Alternatieven genoeg :)
28-05-2015, 19:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-05-2015, 13:23 door choi
Door Anoniem:Panda Free! Ik snap echt niets van hoe die scan techniek in elkaar zit. Die moet constant internet hebben om jouw pc te kunnen scannen. In elk geval, ik blijf er af! Ik mag er niet aan denken dat al mijn bestanden naar de servers van panda worden verzonden en dat nog wel encrypted. Dan val ik dood, want eens het geupload is, dan is het te laat. Mijn raad: installeer panda free NEVER NEVER EVER!!

Als je, zoals je zelf nadrukkelijk stelt, niets van de scantechniek snapt waar is het advies om 'NEVER NEVER NEVER' Panda te installeren dan op gebaseerd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.