image

Linksys waarschuwt klanten voor wachtwoord van webcam

zaterdag 30 mei 2015, 14:29 door Redactie, 4 reacties

Linksys heeft klanten met een webcam gewaarschuwd dat ze het standaardwachtwoord moeten wijzigen, of anders het risico lopen dat anderen toegang tot het apparaat krijgen en met de beelden kunnen meekijken. "Om deze ongewenste toegang te voorkomen moet je het standaardwachtwoord van de camera wijzigen", zo laat het bedrijf in een e-mail weten.

In het bericht stelt de fabrikant dat, om ervoor te zorgen dat de draadloze camera's zo veilig als mogelijk zijn, er met Justitie in de Verenigde Staten is samengewerkt om het probleem aan te pakken. Als onderdeel van deze samenwerking is er voor de zakelijke camera's firmware ontwikkeld die helpt bij het wijzigen van het standaardwachtwoord en de camera verder beveiligt. De firmware is er voor de modellen LCAD03FLN, LCAD03VLNOD, LCAM0336OD en LCAB03VLNOD.

Als gebruikers tijdens de installatie van de firmware het wachtwoord niet wijzigen, zullen ze ter herinnering een rode balk in het venster met de camerabeelden zien. Verder krijgen gebruikers het advies om hun wachtwoord regelmatig te wijzigen en een combinatie van letters en cijfers te gebruiken. Ook wordt geadviseerd om een sterk wachtwoord voor de router te gebruiken. De afgelopen maanden zijn er verschillende websites op internet verschenen waar het mogelijk was om met de beelden van camera's mee te kijken die standaardwachtwoorden gebruikten.

Image

Reacties (4)
30-05-2015, 15:31 door Anoniem
We have recently discovered that, unless changed by you, using the default password for your camera could subject your camera to hacking threats.
Wow, wat een zin. Die impliceert dat ze een jarenlang aanhoudende stroom met nieuwsberichten over dit soort zaken hebben genegeerd, nooit een beveiligingsexpert hebben geraadpleegd, en zelfs nooit een simpel what-if-scenario hebben doorgenomen, want als je er maar heel even over nadenkt kom je zelf toch wel op het idee dat een standaardwachtwoord algemeen bekend is, ook bij kwaadwillenden. Nee, ze hebben het moeten ontdekken. Met zo'n vertoon van intelligentie is het verbazingwekkend dat ze überhaupt produkten weten te produceren.

Nou ja, dit zal wel door PR-mensen zijn opgesteld en niet door mensen met verstand van zaken, al denk ik dat deze zin dan duidelijk maakt dat PR zonder verstand van zaken slechte PR is.

Dat dacht ik althans. Ik had hierboven namelijk ook verwacht op te kunnen schrijven dat ze hun eigen handleidingen niet doorlazen, maar daar staat het ook niet in. Ik vond wel dit juweeltje:
To access the camera's live view, open a Web browser and enter the IP address of the camera. The login window will pop up requesting a user name and password. The default user name and password are "admin" and "admin." For accounts other than the administrator's account, remember the password for future convenience.
http://downloads.linksys.com/downloads/userguide/1224701366994/MAN_Linksys_SMB_Cameras_8820-01873_RevA00_User_Guide_EN.pdf

Dus voor admin hoef je geen wachtwoord te onthouden? Omdat het uitgerekend bij de gebruiker die alles mag al zonder die moeite "convenient" is? Ik heb op de woorden "password" en "admin" gezocht in de PDF en nergens zien staan dat je een admin-wachtwoord beter even kan aanpassen.

Zucht.
30-05-2015, 16:14 door Anoniem
Leuk en aardig, de realiteit is dat de meeste (lees huis tuin en keuken gebruikers) mensen het aansluiten en als het werkt blijven ze er vanaf, laat staan dat ze firmware gaan updaten van de camera.
30-05-2015, 16:33 door Mapa
De afgelopen maanden zijn er verschillende websites op internet verschenen waar het mogelijk was om met de beelden van camera's mee te kijken die standaardwachtwoorden gebruikten.
Waar dus vanaf nu ook de melding in staat dat het standaard wachtwoord nog in gebruik is, want
Als gebruikers tijdens de installatie van de firmware het wachtwoord niet wijzigen, zullen ze ter herinnering een rode balk in het venster met de camerabeelden zien.
Lekker veilig!
30-05-2015, 21:42 door Anoniem
oioioi
Als je een webcam hebt dan weet je toch dat je bekeken kunt worden?

Wil je dat niet, dan is de beste beveiliging: GEEN WEBCAM GEBRUIKEN.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.