image

Google lanceert nieuwe website en tool voor meer privacy

maandag 1 juni 2015, 12:33 door Redactie, 8 reacties

Om internetgebruikers meer controle over hun privacy en veiligheid te geven heeft Google vandaag twee nieuwe oplossingen gelanceerd. De eerste oplossing heet "My Account" en is een centrale plek voor het beheren van Google-instellingen. Via My Account krijgen gebruikers directer toegang tot de instellingen waarmee ze hun gegevens kunnen beschermen en bepalen welke informatie ze met Google willen delen. Ook biedt het meer uitleg over de opties.

Zo kunnen via My Account de Privacy Checkup en Security Checkup worden gestart, die de belangrijkste privacy- en beveiligingsinstellingen doorlopen. Ook is het mogelijk om informatie te beheren die Google voor Search, Maps, YouTube en andere producten gebruikt. Verder kunnen de advertentie-instellingen aan de hand van persoonlijke voorkeuren worden gewijzigd en kan er worden bepaald welke apps en websites toegang tot het account hebben.

"Privacy en veiligheid zijn twee kanten van dezelfde munt: als informatie niet veilig is, is het zeker niet privé. My Account geeft je snel toegang tot instellingen en tools die je helpen bij het beveiligen van je data en het beschermen van je privacy", zegt Guemmy Kim van Google.

Daarnaast heeft Google de website privacy.google.com gelanceerd. Via de website wordt er op allerlei vragen antwoord gegeven, zoals welke gegevens Google verzamelt, wat het hiermee doet en welke tools gebruikers hebben om hun "Google experience" aan te passen. Ook legt Google uit hoe relevante advertenties worden getoond en komen verschillende andere onderwerpen aan bod.

Reacties (8)
01-06-2015, 13:13 door Anoniem
Prachtig, heb zoiets nog nooit eerder gezien van Google. Ze hadden dit veel eerder moeten doen, want ik denk dat heel veel mensen schrik hebben van google. Wat mij vooral opvalt is "No. We do not sell your personal information.". Ik dacht dat Google dit wel deed! In elk geval, facebook doet dit helaas wel, of zijn dat verzinsels?
01-06-2015, 13:48 door Vandy
Dus je moet je persoonsgegevens verstrekken ("My account") om ervoor te zorgen dat ze niets met je persoonsgegevens doen?
01-06-2015, 13:57 door Anoniem
Privacy volgens de grootste privacyvreter.

Je moet een gebrek aan hersencellen hebben om dit serieus te nemen.
01-06-2015, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem: Privacy volgens de grootste privacyvreter.

Je moet een gebrek aan hersencellen hebben om dit serieus te nemen.
Google is niet betrouwbaar inderdaad en elk antivirus/antimalware/hostsman/spywareblaster etc. zou het moeten blokkeren. Maar dit gebeurt niet omdat het kleine bedrijfjes zijn, google kan het heel makkelijk omkopen. Het is het publiek die Google vanaf de eerste dag heel veel macht heeft gegeven en we zijn er nu allemaal mooi ingetrapt. Maarja, Google was ons te snel af vanaf het begin waardoor niemand het beter wist. Nu is het te laat, Google is gewonnen. Dit hetzelfde met Whatsapp, zij waren eerder met een chatapp voor de smartphone die uniek uitzag en niemand wist toen dat het een privacyvreter was.

Voortaan moet er rekening worden gehouden op een deftige encryptie van elke App. Anders doe ik niet meer mee hoor!
01-06-2015, 16:14 door JanAnoniem
Als ik het goed begrijp, dan komt de meesterdief mij vriendelijk vertellen wat hij voor mij kan doen om de kleinere dieven van het lijf te houden en kijkt gelijk even in mijn huis rond wat van zijn gade is.
01-06-2015, 16:35 door Anoniem
Door Anoniem: Prachtig, heb zoiets nog nooit eerder gezien van Google. Ze hadden dit veel eerder moeten doen, want ik denk dat heel veel mensen schrik hebben van google. Wat mij vooral opvalt is "No. We do not sell your personal information.". Ik dacht dat Google dit wel deed! In elk geval, facebook doet dit helaas wel, of zijn dat verzinsels?

Ze verkopen die informatie niet. Andere clubs verkopen die informatie aan adverteerders en die mogen er vanalles mee doen (en kunnen er nog meer mee doen). Google houdt de informatie intern en externe partijen kunnen alleen vragen om bepaalde advertenties onder bepaalde condities te tonen. De adverteerder hoort ook nooit van Google wie, wanneer en waar die advertenties zijn getoond.

Bij Google kun je je onder bepaalde condities afmelden voor die advertenties. Als je dat bij Facebook e.d. doet, geven ze de informatie niet door, maar de externe partijen hebben geen overeenkomst met jou en kunnen de gegevens blijven gebruiken (en combineren met de informatie van andere sites).

Peter
01-06-2015, 17:04 door Anoniem
Charmeoffensief van Google om 1: hun slechte reputatie een wending te geven en 2: een nog groter percentage van de wereldbevolking aan een Google account te helpen.

Laten we er voor de gein eens vanuit gaan dat Google geen verkeerde dingen met onze gegevens doet. Zou Google voor het internet een betrouwbare 'online identiteit' kunnen ontwikkelen om identiteitsfraude tegen te gaan en de opsporingscapaciteiten voor o.a. inlichtingendiensten enorm te versterken?
01-06-2015, 17:20 door Anoniem
Nou,dat is het grootschaligste bedrog,ik geloof Google voor geen meter hier mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.