image

Chinese internetpolitie actief op social media

dinsdag 2 juni 2015, 14:10 door Redactie, 3 reacties

Online agenten van de Chinese politie zullen binnenkort op allerlei social media actief worden, om zo verschillende vormen van cybercrime aan te pakken en het publiek voorlichting te geven. Dat meldt de Chinese staatsmedia China Daily. De nieuwe strategie zou een antwoord zijn over "publieke zorgen" over de recente toename van cybercrime.

De online politieagenten zullen internetgebruikers aansporen om meer tips over illegale activiteiten te geven. "Het zal de zichtbaarheid van de politie op internet versterken, om een harmonieus, veilig en gezond internet te creëren", aldus een directeur van de People's Public Security University of China. Sinds januari zou de Chinese politie 758.000 stuks schadelijk of illegale online content hebben verwijderd en 70.000 gevallen van cybercrime hebben onderzocht. Volgens het ministerie van Openbare Veiligheid zullen de online agenten vooral op drugshandel, wapenhandel, gokken en prostitutie letten.

Reacties (3)
02-06-2015, 14:19 door Anoniem
De chinezen zeggen, "een harmonieus, veilig en gezond internet", cameron zegt "goed en schoon". Ze bedoelen hetzelfde. Al heeft china die censuur reeds goed in de vingers en is hier bezig een soort wijkagent te introduceren die ook af en toe nuttige zaken tegen de burger moet gaan zeggen.

De grote ironie is dat chinezen waarheidsgetrouw naar het westen kunnen wijzen en zeggen dat censuur echt niet alleen in china bedreven wordt, met als verschil dat de chinezen niet pretenderen individuele vrijheden te beschermen.
02-06-2015, 18:09 door potshot
Door Anoniem: De chinezen zeggen, "een harmonieus, veilig en gezond internet", cameron zegt "goed en schoon". Ze bedoelen hetzelfde. Al heeft china die censuur reeds goed in de vingers en is hier bezig een soort wijkagent te introduceren die ook af en toe nuttige zaken tegen de burger moet gaan zeggen.

De grote ironie is dat chinezen waarheidsgetrouw naar het westen kunnen wijzen en zeggen dat censuur echt niet alleen in china bedreven wordt, met als verschil dat de chinezen niet pretenderen individuele vrijheden te beschermen.

en mag ik vragen hoe vaak je hier opgepakt bent voor kritiek op rutte's beleid of kritiek leveren op de staat?
en hoelang ben je in een kamp geweest voor 'subversieve praktijken' en daar kun je alle kritiek onder verstaan wat de regering niet welgevallig is .
maw,je mekkert als een oud wijf die niet half weet wat de chineese regering doet..of erger nog,niet WIL weten want dan zou je toe moeten geven dat we het nog helemaal niet zo erg getroffen hebben.
maar dat wil je al HELEMAAL niet toegeven heh?
en welke sites mag je eigenlijk niet bezoeken?
je zal wel hele lijsten hebben zeker?
vreemd toch dat die totalitaire landen door idioten meer gewaardeerd worden dan onze democratie..
nog een orgaan nodig misschien?
het chinees leger heeft er nog wel een paar duizend.
genoeg gevangenen per slot...
03-06-2015, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem: De grote ironie is dat chinezen waarheidsgetrouw naar het westen kunnen wijzen en zeggen dat censuur echt niet alleen in china bedreven wordt, met als verschil dat de chinezen niet pretenderen individuele vrijheden te beschermen.

Inderdaad; alsof je als Amerikaanse ex-M-tv VJ op Arrow Rock radio een ochtenshow kunt hebben en Micha Kat te gast om over Joris Demmink te informeren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.