image

Starter zoekt gestolen bedrijfsdata op het 'Dark Web'

donderdag 4 juni 2015, 08:35 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse starter heeft een oplossing ontwikkeld die gestolen bedrijfsgegevens op het Dark Web kan vinden. Het Dark Web is de naam voor websites en diensten die via anonimiseringsnetwerken als Tor en I2P toegankelijk zijn. Het komt geregeld voor dat gecompromitteerde of gestolen bedrijfsgegevens op marktplaatsen en fora voor cybercriminelen op het Tor-netwerk verschijnen.

Terbium Labs, opgericht door twee onderzoekers van de John Hopkins Universiteit, stelt dat het deze gegevens nu zeer snel op zowel het direct toegankelijke internet als het Dark Web kan vinden, zodat het gecompromitteerde bedrijf in kwestie kan worden gewaarschuwd. Op deze manier kan een lek binnen seconden of minuten worden gevonden in plaats van maanden, zo beweren de onderzoekers.

Om dit te doen wordt er eerst een "digitale vingerafdruk" van de belangrijke bedrijfsbestanden en data gemaakt. Vervolgens wordt er op het Dark Web en internet naar deze vingerafdrukken gezocht. Naar eigen zeggen zou het bedrijf op deze manier in slechts seconden 30.000 gestolen creditcards en 6.000 gecompromitteerde e-mailadressen hebben weten te vinden.

Image

Reacties (3)
04-06-2015, 09:44 door Vandy
kleine correctie: de naam van de universiteit is Johns Hopkins University

https://www.jhu.edu/
04-06-2015, 10:22 door Anoniem
moet die webspider natuurlijk wel zijn toegestaan in de robots.txt
04-06-2015, 10:33 door Anoniem
Waarom robots.txt blokeerd niet, het zegt alleen dat de bot dit niet mag opnemen.
Je kunt nog steeds overal bij, alleen een htaccess file kan blokeren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.