image

Multinational betaalt afpersers losgeld na datadiefstal

donderdag 4 juni 2015, 13:17 door Redactie, 0 reacties

De Australische politie heeft een waarschuwing afgegeven nadat een multinational in het land het doelwit van een "ernstige hackingaanval" werd waarbij aanvallers toegang tot het computersysteem van de organisatie wisten te krijgen. Daar werden vervolgens allerlei gevoelige bedrijfsgegevens gestolen.

De aanvallers, die begin dit jaar toesloegen, eisten een bedrag van duizenden euro's dat in bitcoin moest worden betaald. Iets dat het bedrijf ook deed. Hierna vroegen de afpersers opnieuw om losgeld, waarbij er een hoger bedrag werd gevraagd. Het bedrijf weigerde dit keer en lichtte de politie in. De aanvallers kozen vervolgens een topfunctionaris uit het bedrijf uit, identificeerden zijn gezin en dreigden leden van zijn gezin via online aanvallen in diskrediet te brengen, waarbij met name een kind van het gezin werd genoemd.

"Dit is een zeer ernstige aanval op een organisatie en traumatisch voor het bedrijf, het slachtoffer en zijn gezin", zegt politiefunctionaris Brian Hay. Hij adviseert bedrijven om hun systemen te beveiligen en losgeld nooit te betalen mocht zich dit voordoen. Ook raadt de Australische politie aan om voorzichtig te zijn met informatie die op social media wordt geplaatst.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.