image

Microsoft vereenvoudigt privacyverklaring voor consumenten

vrijdag 5 juni 2015, 10:39 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft voor verschillende producten en diensten die het aanbiedt, zoals Windows, Skype, Xbox Live en OneDrive, de privacyverklaring en overeenkomst vereenvoudigd. De nieuwe Microsoft Services Agreement gaat voor de meeste consumentendiensten gelden, waaronder Bing, Cortana, OneDrive, Microsoftaccount, Outlook.com, Skype en Xbox Live. Ook zal de privacyverklaring worden aangepast, zodat die duidelijker en leesbaarder wordt.

Volgens de softwaregigant zijn de aanpassingen geleid door drie principes, namelijk eenvoud, transparantie en privacy. Wat dat laatste betreft stelt Microsoft dat het de communicatie van klanten niet gebruikt om gerichte advertenties aan klanten te tonen. Daarnaast zullen gebruikers altijd "in control" zijn over hun eigen informatie.

"Het is belangrijk om op te merken dat deze aanpassingen geen verandering betekenen in de manier waarop Microsoft met privacy omgaat. We vereenvoudigen de overeenkomst en privacyverklaring omdat we vinden dat echte transparantie begint met duidelijke termen en beleid dat mensen goed kunnen begrijpen", zegt juridisch topman Horacio Gutierrez. Zowel de aangepaste privacyverklaring als overeenkomst worden 1 augustus van kracht.

Reacties (7)
05-06-2015, 13:31 door Anoniem
Het zou nuttiger zijn, als Microsoft vertelde waarvoor de gegevens wel gebruikt worden. Tevens ben ik benieuwd hoelang de gegevens bewaard blijven en wie er toegang toe heeft naast Microsoft zelf.
05-06-2015, 13:39 door Anoniem
Dat is toch de firma die mee hielp om het PRISM spionage programma op te zetten.

Dat is toch de firma die stiekem een keylogger in Windows stopte.

Dat is toch de firma die stiekem, buiten de UAC om, Seaport.exe op je systeem zette. (En niet wil vertellen wat het doet.)

Dat is toch de firma die niet wil vertellen welke data de "Diagnostics Tracking Service" (van mei 2015) naar Amerika stuurt.

Als je lid bent van de Consumentenbond weet je dat MS jouw zoekgedrag op Bing ook verkoopt.
06-06-2015, 11:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Dat is toch de firma die stiekem een keylogger in Windows stopte.

De enige keylogger die mij bekend is was in Technical Previews, waarvan het in de overeenkomst vermeld stond.. en met die overeenkomst was je akkoord gegaan als je het gebruikte..
verder nog bronnen?
06-06-2015, 15:04 door Anoniem
Bing is een mooie zoekmachine
verder gebruik ik als Linux gebruiker geen enkel ander product van Microsoft

Ik gebruik Google Chrome als browser onder Linux 64bits, en ben daar teevreden over, Verder gebruik ik geen andere producten van Google.

Elke OS heeft wel zijn plussen en minnen.
Net als eender welk bedrijf.

Vindt je het niks, dan sla je het over, en gebruik je bv duckduckgo
20-06-2015, 23:06 door Anoniem
ik vertel niet alles maar ik gebruik soms alles anoniem
28-06-2015, 06:58 door Anoniem
ikheb even een vraag dit gaat skype overeenkomst service maar ik hoop niet dat alle apps van mijn computer af gaan want dan kan ik niks meer beginnen spoedig antwoord terug
28-06-2015, 07:10 door Anoniem
ik hoop maar dat deze apps er maar niet af gaat want anders kan ik niks meer en ja wat moet ik dn verder doen.op nieuw opstarten of iets anders
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.