image

McAfee vindt politici en directeuren in data Adult FriendFinder

maandag 8 juni 2015, 17:26 door Redactie, 10 reacties

Onlangs werd de database van de erotische datingsite Adult FriendFinder gestolen en online gezet, waardoor de seksuele voorkeur van 3,9 miljoen leden, alsmede hun e-mailadressen, gebruikersnamen, geboortedata, postcodes en IP-adressen voor anderen toegankelijk werden. Beveiligingspionier John McAfee analyseerde de gelekte database en vond informatie van politici, directeuren en dominees.

Zo bleken zestien leden van het Amerikaanse congres en twee senatoren lid van de website te zijn. Van de Fortune 500-bedrijven bleek dat 1420 directeuren bij de website stonden ingeschreven, alsmede 230.000 werknemers. Als het gaat om Amerikaanse ambtenaren vond McAfee 120.000 hits. "Als ik je vertel dat meer dan 90% van al deze leden onder werktijd de website gebruikten, foto's bekeken, tekstberichten en e-mails verstuurden en seksuele fantasieën met tal van mensen uitwisselden en dit via overheids- of kantoorcomputers deden, dan zal je dat misschien verbazen."

Voor zijn analyse keek McAfee naar het IP-adres waarmee werd ingelogd. In de meeste gevallen bleken gebruikers gewoon vanaf hun eigen computer, al dan niet op de werkvloer, in te loggen. De beveiligingspionier stelt dat de database goud waard is voor landen die de politici willen afpersen. "Bijna alle functionarissen zijn getrouwd en hebben kinderen", merkt McAfee op en zouden zo extra vatbaar zijn. Als bewijs heeft hij ook verschillende, enigszins onherkenbaar gemaakte, e-mailadressen van overheidsdomeinen online gezet.

Reacties (10)
08-06-2015, 17:38 door Eric-Jan H te D
Als John niet zo gezond paranoïde was, zou hij er waarschijnlijk zelf meerdere keren tussen hebben gestaan. Fantastische kerel en een boefje eerste klas.
08-06-2015, 19:41 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Als John niet zo gezond paranoïde was, zou hij er waarschijnlijk zelf meerdere keren tussen hebben gestaan. Fantastische kerel en een boefje eerste klas.

Wel, misschien staat hij er ook tussen. Je bent kwetsbaar voor chantage en afpersing als je erop staat en dat erg graag geheim wil houden. Dat geldt voor mensen wier relatie, omgeving en werk het gebruik van zo'n site afkeuren.

Ik heb niet de indruk dat de omgeving van John McAfee er een is waar men erg wakker ligt van een sekssite, noch dat John zelf iemand is die zich veel laat liggen aan wat mensen van hem denken .

Misschien dat John z'n algehele zichtbaarheid minimaal gehouden heeft, maar wegblijven vanwege het profiel van een seksdating site lijkt me niet zijn zorg.
08-06-2015, 21:36 door Vandy
Door Eric-Jan H te A: Als John niet zo gezond paranoïde was, zou hij er waarschijnlijk zelf meerdere keren tussen hebben gestaan. Fantastische kerel en een boefje eerste klas.
"Boefje" is nog (erg) mild uitgedrukt, als hij inderdaad zijn buurman heeft omgelegd.
08-06-2015, 22:10 door Anoniem
Beveiligingspionier John McAfee analyseerde de gelekte database en vond informatie van politici, directeuren en dominees.

Bah, wat een "flinke" jongen en wat een "onthutsende" bevindingen. En dat is allemaal nog niets. Als deze man even verder had gekeken dan zijn neus lang is, dan had hij wellicht ook nog ontdekt dat diezelfde personen relatief vaak naar de bakker lopen als ze om brood verlegen zitten.
08-06-2015, 23:30 door Eric-Jan H te D
Door Vandy:"Boefje" is nog (erg) mild uitgedrukt, als hij inderdaad zijn buurman heeft omgelegd.

Zou zo maar kunnen. Of één van zijn vriendinnen die hemzelf ook naar het leven hebben gestaan.
09-06-2015, 08:26 door Anoniem
Proficiat McAfee, op Mars gezeten de laatste 50 jaar?

Wie gebruikt dat nog McAfee?
09-06-2015, 08:48 door Anoniem
Door Anoniem: Beveiligingspionier John McAfee analyseerde de gelekte database en vond informatie van politici, directeuren en dominees.

Bah, wat een "flinke" jongen en wat een "onthutsende" bevindingen. En dat is allemaal nog niets. Als deze man even verder had gekeken dan zijn neus lang is, dan had hij wellicht ook nog ontdekt dat diezelfde personen relatief vaak naar de bakker lopen als ze om brood verlegen zitten.

Het "onthutsende" zit hem er niet in dat deze mensen gebruik maak(t)en van deze site, maar dat ze dat doen zonder ervoor te zorgen dat ze anoniem zijn en ze zich daardoor chantabel maken.
Dit (het feit dat deze mensen nu chantabel zijn) is in zijn ogen een gevaar voor Amerika (en ikk denk dat hij daar wel eens gelijk in zou kunnen hebben).
09-06-2015, 10:50 door Anoniem
En zo zie je maar weer, iedereen heeft wel iets te verbergen....
Let the blackmail begin. ;)
09-06-2015, 13:48 door Anoniem
Laat hij net een rechtzaak tegen zich hebben lopen. Dit is een openbaar chantage bericht. Ieder weldenkend politici die dit leest en niet wil dat het uitkomt zal zich vast hard maken om hem onder zijn rechtzaak uit te laten. komen.
09-06-2015, 14:25 door Eric-Jan H te D - Bijgewerkt: 09-06-2015, 15:06
Door Anoniem: Wie gebruikt dat nog McAfee?

Nou John zelf hoogstwaarschijnlijk niet meer.

https://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.