image

Obama verwacht meer cyberaanvallen tegen VS

maandag 8 juni 2015, 17:04 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse president Barack Obama verwacht dat overheidsinstanties in het land met meer cyberaanvallen te maken zullen krijgen. Dat liet hij vandaag in de Duitsland weten, in navolging op het nieuws dat bij een recente aanval de gegevens van mogelijk vier miljoen ambtenaren zijn gestolen.

Volgens Obama ligt een deel van het probleem in de oude systemen die binnen de overheid worden gebruikt voor het detecteren van aanvallen. Er zou dan ook begonnen zijn om bij alle overheidsinstanties de gebruikte technologie te upgraden. Toch zal het probleem voorlopig blijven bestaan, waarschuwde de president. Zowel landen als individuen zouden namelijk "alles uit de kast" halen bij het uitvoeren van de cyberaanvallen. Daarom moet de VS veel alerter op cybersecurity worden, zo merkte Obama op.

Reacties (2)
08-06-2015, 17:18 door Anoniem
Tja, als je zelf anderen gaat aanvallen, komt er na een tijdje de payback.
09-06-2015, 13:06 door Anoniem
"Boontje komt om zijn loontje", en "wie zaait zal oogsten". Allemaal van toepassing op de Yanks, die het hacken, spioneren en het doen van onzuivere praktijken tot kunst hebben verheven.

Nee, ik heb geen medelijden met ze. Vroeger was ik pro-Amerika, maar die gasten hebben de wereld al zó vaak in de maling genomen, dat ik totaal op ze afgeknapt ben.

Als er al een WOIII uitbreekt in de toekomst, dan komt 'ie niet vanuit het Midden-Oosten, Rusland of China, maar gewoon vanuit de USA. Want ik weet 1000% zeker dat zij hier, op welke manier dan ook, een hand in hebben. "Verdeel-en-heers" politiek noemen ze dat...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.