image

NSA-klokkenluider waarschuwt voor surveillancestaat

maandag 8 juni 2015, 16:48 door Redactie, 2 reacties

Hij werkte 30 jaar bij de NSA en waarschuwde in 2011 al voor de surveillancepraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst, toch is William Binney lang niet zo bekend als die andere klokkenluider, Edward Snowden. Net als Snowden vertrok Binney bij de NSA. Naar eigen zeggen omdat hij zag hoe technologie die bedoeld was om terroristen te bespioneren gebruikt werd om Amerikaanse burgers te monitoren. Sindsdien probeert hij de privacyschendingen door Amerikaanse inlichtingen- en opsporingsdiensten aan te pakken.

In eerste instantie achter de schermen, maar toen dat niet voor de gewenste hervormingen zorgde besloot hij in 2011, twee jaar voor de onthullingen van Snowden, zijn verhaal aan journalisten te vertellen. Vorige week herhaalde Binney zijn waarschuwing voor een groeiende totalitaire staat, zo meldt de StarTribune. Een waarschuwing die een dag na de aangepaste spionagewetgeving in de VS kwam. De klokkenluider noemt de aangepaste wet een stap in de goede richting, maar nog lang niet voldoende. "We moeten ze achter de tralies zetten. Dat is de enige manier om al deze onzin te stoppen", zo liet hij weten.

Reacties (2)
08-06-2015, 23:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2015, 08:54 door Anoniem
Hij heeft groot gelijk, die mensen horen achter de tralies, hij zegt het niet voor niets en heeft daarzo 30 jaar gewerkt, als je zoiets zegt over je oud collega's waar je zo lang mee hebt gewerkt moet er wel een lampje branden toch?

Ik heb ook mensen gekent die daar hebben gewerkt, en kan je vertellen dat daar nogal schimmige zaken gebeuren, om maar iets op te noemen....als je een vrouw bent, kan je maar beter zorgen dat niemand van die organisatie ooit van hun leven interesse in je krijgen, het blijven natuurlijk mensen maarja het zal wel.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.