image

Onderzoek: NSA-spionage kost techbedrijven VS miljarden

woensdag 10 juni 2015, 13:02 door Redactie, 2 reacties

De spionageactiviteiten van de NSA die klokkenluider Edward Snowden onthulde en de nog altijd niet voldoende aangepaste wetgeving die het mogelijk maakt kost Amerikaanse techbedrijven miljarden dollars. Zo stelt de Information Technology & Innovation Foundation (ITIF) in een nieuw rapport (pdf).

Door het niet voldoende hervormen van Amerikaans surveillancebeleid zouden Amerikaanse techbedrijven schade oplopen, wat weer Amerikaanse banen kost en de Amerikaanse handelsbalans verzwakt. De ITIF schatte in 2013 dat een kleine daling van buitenlandse bedrijven die geen Amerikaanse clouddiensten gebruiken in 2016 de VS tussen de 21,5 miljard en 35 miljard dollar zou kunnen kosten. Volgens de stichting blijkt nu dat nieuw alleen de cloudsector door de NSA-spionage is getroffen, maar ook andere sectoren slechter dan verwacht presteren. De schade zal waarschijnlijk dan ook veel hoger uitpakken dan de geschatte 35 miljard dollar.

"Samengevat, buitenlandse klanten vermijden Amerikaanse bedrijven", concluderen de onderzoekers die in hun rapport verschillende economische gevolgen beschrijven. Ze pleiten er daarnaast voor dat, nu onlangs het congres een spionagewet aanpaste waardoor de NSA de telefoongegevens van Amerikaanse burgers niet meer massaal mag verzamelen, ook andere omstreden digitale surveillance-activiteiten van de Amerikaanse inlichtingendiensten worden aangepakt.

Reacties (2)
10-06-2015, 16:38 door Anoniem
Dat is het enige wat Amerikanen begrijpen.
Penis foto's verzamelen door NSA en banenverlies door ontwijken Amerikaanse snuffel soft en hardware.
11-06-2015, 11:43 door Anoniem
"waardoor de NSA de telefoongegevens van Amerikaanse burgers niet meer massaal mag verzamelen". Och, dan laten ze de FBI/GHCQ/AIVD toch gewoon die gegevens verzamelen en opslaan? Dan vragen ze het alleen maar op, en hebben ze de wet weer omzeild... Zo werkt het hier in NL ook. Politie mag sommige gegevens niet opslaan, maar stuurt deze naar de Belastingdienst waar ze wél opgeslagen mogen worden (voor 7 jaar). De politie vraagt de gegevens daar gewoon op en omzeild zo de wet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.