image

Iran verbiedt smartphones voor ambtenaren wegens spionage

maandag 15 juni 2015, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Uit angst voor spionage gaan de Iraanse autoriteiten het gebruik van smartphones voor werkgerelateerde zaken door ambtenaren met vertrouwelijke informatie verbieden. Volgens Brigadegeneraal Gholamreza Jalali zijn dit soort telefoons namelijk niet veilig, aangezien de data op het toestel worden geback-upt.

De nieuwe regel wacht nog op de allerlaatste goedkeuring, maar zou inhouden dat ambtenaren andere telefoons moeten gebruiken voor werk waarbij vertrouwelijke informatie is betrokken. Het verbod zou niet voor persoonlijk gebruik gelden, zo meldt AFP. De maatregel volgt op berichten dat geraffineerde malware genaamd Duqu2 was gebruikt om atoomgesprekken waarbij Iran betrokken was te bespioneren.

De malware zou tegen de hotels zijn gebruikt waar de deelnemers aan de gesprekken verbleven. Vanwege het incident zijn zowel de Oostenrijkse als Zwitserse autoriteiten inmiddels een onderzoek gestart. Volgens de Amerikaanse overheid is de veiligheid rond de atoomgesprekken echter niet in het geding geweest. "We hebben tijdens de onderhandelingen maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke details en discussies achter gesloten deuren bleven", liet VS-woordvoerder Jeff Rathke eerder tijdens een persconferentie weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.