image

Facebook laat van 2 miljoen computers malware verwijderen

woensdag 24 juni 2015, 13:37 door Redactie, 7 reacties

Dankzij Facebook zijn meer dan 2 miljoen computers de afgelopen drie maanden weer virusvrij gemaakt. Bij het inloggen op Facebook detecteerde de sociale netwerksite dat de computers met malware geinfecteerd waren. Vervolgens kregen gebruikers een tool aangeboden om de infectie te verwijderen.

De verwijdertool draait in de achtergrond en gebruikers krijgen een melding te zien zodra de scan is uitgevoerd. Facebook bood al de tools van ESET, F-Secure en Trend Micro aan en daar is nu ook de Malware Scan voor Facebook van Kaspersky Lab bijgekomen, zo laat de sociale netwerksite weten. In totaal zouden er via de scanner van Kaspersky Lab al meer dan 260.000 Facebookgebruikers zijn geholpen.

Reacties (7)
24-06-2015, 14:03 door Anoniem
Goh, iedere willekeurige website krijgt het voorelkaar om virussen te de- danwel installeren op willekeurige bezoekers hun kompjoetertje, in de achtergrond en onopgemerkt tenzij het zelf een melding geeft.

Wat een robuust ecosysteem is het toch.

En ook: Wat zijn die websites toch compleet moreel en ethisch bezig. Echt het neusje van de zalm in digitale ethiek.
24-06-2015, 17:10 door Anoniem
Jammer dat er door dit soort berichten weer meer mensen gaan klikken op meldingen als "Er is een virus op uw PC gedetecteerd, klik HIER om het virus te verwijderen!!!"
25-06-2015, 10:14 door Anoniem
Ik ben toch benieuwd HOE facebook dat kan detecteren, graaien ze dan nu ook al mijn harddisk leeg. Heb ik wat gemist in de voorwaarden?
25-06-2015, 12:03 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben toch benieuwd HOE facebook dat kan detecteren, graaien ze dan nu ook al mijn harddisk leeg. Heb ik wat gemist in de voorwaarden?
Ze kunnen detecteren dat er sprake is van Javascript injection, een veel gebruikte methode door malware. Daarvoor is het niet nodig om jouw harddisk uit te lezen, don't worry.
28-06-2015, 03:55 door Anoniem
Beetje vreemd dat dit niet helemaal op waarheid gebaseerd is deze melding van facebook.

Mijn vriendin krijgt op de inlog van haar persoonlijke facebook geen melding, maar op de Facebook van haar online gamecharacter wel. Terwijl ze vanaf dezelfde pc inlogt.

Beetje vreemd van Facebook dat haar ene account wel malware detecteerde en de andere account niet.
We draaien hier allemaal met eset nod32 of 64,

Lijkt me dus een beetje raar....
18-01-2016, 20:36 door Anoniem
Hier hetzelfde probleem. Dochter werd zojuist ineens uit haar FB-account gegooid en krijgt bij het opnieuw inloggen de melding dat er malware op de pc is gedetecteerd.
Met mijn account kan ik vanaf dezelfde laptop gewoon inloggen. Heel verdacht en vreemd.

En nog vervelender is dat je gedwongen wordt om: de Trend Micro Housecall te downloaden en je pc hierdoor te laten controleren. (Hiermee wordt volgens mij dus wèl je harddrive gelezen).
Er is geen optie om het account te blokkeren, het wachtwoord te wijzigen of wat dan ook, want er is geen toegang.
21-06-2016, 14:30 door Anoniem
Ik probeer steeds opnieuw op diverse PC,s om de Malware, die waarschijnlijk in mijn Facebookbestand zit, verwijderd te krijgen. Een keer gelukt, daarna weer dezelfde ellende.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.