image

Mandaat internationale Cybercrime Taskforce verlengd

donderdag 25 juni 2015, 11:23 door Redactie, 1 reacties

Om cybercrime internationaal aan te kunnen pakken werd vorig jaar september de Joint Cybercrime Action Taskforce (J-CAT) gelanceerd. De organisatie, die vanuit het Europese Cybercrime Centrum (EC3) van Europol in Den Haag werd aangestuurd, hield zich vooral bezig met het coördineren van de bestrijding van botnets, banking Trojans en het 'darknet'.

Het grootste wapenfeit van de organisatie was Operation Onymous in november vorig jaar, toen "honderden" hidden services uit de lucht werden gehaald. Sommige onderzoekers hekelden de cijfers, omdat het grootste deel van de getroffen websites op het Tor-netwerk gekloonde pagina's waren. Recentelijk was J-CAT betrokken bij een grote operatie tegen cybercriminelen in verschillende Europese landen.

Oorspronkelijk werd J-CAT voor een periode van zes maanden opgezet. Vanwege het succes van de taskforce is nu besloten ermee door te gaan, aldus Europol. "Alle deelnemende landen en opsporingsdiensten zien de voordelen van dit samenwerkingsmodel en hebben aangegeven door te willen", zo meldt de Europese opsporingsdienst.

Reacties (1)
25-06-2015, 15:13 door Anoniem
Zolang je maar je digibete politieke meesters kan overtuigen blijft je kostje gekocht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.