image

KPN kan niet achterhalen of verbindingen zijn afgetapt

donderdag 25 juni 2015, 14:32 door Redactie, 2 reacties

KPN kan niet achterhalen of internationale verbindingen van de telecomaanbieder tussen 2005 en 2008 zijn afgetapt. Eind mei publiceerde de Oostenrijkse politicus Peter Pilz een lijst (docx) met daarop 71 verbindingen tussen Nederland en andere internationale bestemmingen met daarbij de naam van KPN als carrier. Die verbindingen zouden door de Duitse inlichtingendienst BND in opdracht van de NSA zijn afgeluisterd.

KPN heeft de informatie van Pilz onderzocht. De telecomaanbieder laat in een reactie via e-mail weten dat de benaming en de nummers van de verbindingen op de lijst van Pilz niet overeen komen met hoe de internationale verbindingen van KPN tien jaar geleden in de systemen van het bedrijf werden geadministreerd. "Gezien de ernst van de zaak hebben we zo goed mogelijk geprobeerd om de internationale verbinding van destijds, die via Frankfurt liepen, te matchen met de lijst van de heer Pilz."

Voor zover de telecomaanbieder kan achterhalen ging het om internationaal generiek telefonieverkeer, dat werd afgehandeld via de netwerken van buitenlandse operators. Namen van klanten die toen gebruik maakten van deze dienst zijn volgens KPN niet meer te achterhalen. De provider merkt daarbij op dat wat er met internationaal communicatieverkeer op de netwerken van andere operators buiten Nederland gebeurt, afhankelijk is van de daar geldende wet- en regelgeving. Of die verbindingen tussen 2005 en 2008 ook daadwerkelijk zijn afgetapt zegt KPN, op basis van de informatie uit de eigen systemen, niet te kunnen achterhalen.

Reacties (2)
25-06-2015, 16:52 door Anoniem
QED
27-06-2015, 10:27 door spatieman
natuurlijk niet, want ze moeten het gewoon ontkennen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.