image

Malwarebytes geeft softwarepiraten gratis jaarlicentie

maandag 29 juni 2015, 13:58 door Redactie, 6 reacties

Om internetgebruikers tegemoet te komen die een illegale versie van de beveiligingssoftware gebruiken is anti-virusbedrijf Malwarebytes een "amnestieprogramma" gestart. Volgens de virusbestrijder kan het voorkomen dat gebruikers worden misleid om een illegale versie van Malwarebytes aan te schaffen.

Ook kan het zijn dat er een probleem met de gebruikte licentiesleutel is. Daarom kunnen gebruikers nu binnen de betaalde versie van de software aangeven hoe ze het product hebben verkregen om vervolgens een nieuwe licentie voor Anti-Malware Pro of Premium te genereren. Daarnaast zullen gebruikers 12 maanden gratis van Malwarebytes Anti-Malware Premium gebruik mogen maken. Sommige gebruikers zijn echter niet over de actie te spreken en willen hun geld terug, omdat softwarepiraten op deze manier met een gratis versie worden "beloond".

In een verklaring stelt Marcin Kleczynski, CEO en oprichter van Malwarebytes, dat er in het begin bij de ontwikkeling van de anti-virussoftware een onveilig algoritme is gekozen voor het genereren van de licentiesleutels. Daardoor was en is het genereren van een illegale licentiesleutel erg eenvoudig. Het probleem met illegale licentiesleutels is dat ze soms "botsen" met legale licentielseutels, merkt Kleczynski op. Inmiddels wordt er van een nieuw licentiesysteem gebruik gemaakt dat in fases wordt uitgerold.

"Het enige probleem is dat we miljoenen gebruikers hebben waar we sleutels aan hebben verkocht, of waar een reseller sleutels aan heeft verkocht, of we hebben sleutels uitgegeven zonder die bij te houden. Het is een zooitje, en als consument heb je het recht om boos te zijn", schrijft Kleczynski op het eigen forum. Daarom wil de virusbestrijder eerst zien welke sleutels er actief zijn en door wie ze worden gebruikt. In het geval van softwarepiraten zullen ze op z'n hoogst een jaar lang gratis Malwarebytes kunnen gebruiken. De CEO merkt op dat hij graag alle sleutels handmatig zou willen verwerken en verifiëren, maar dat dit met miljoenen licentiesleutels onbegonnen werk is.

Reacties (6)
29-06-2015, 14:23 door john west
Daarom kunnen gebruikers nu binnen de betaalde versie van de software aangeven hoe ze het product hebben verkregen om vervolgens een nieuwe licentie voor Anti-Malware Pro of Premium te genereren.

Leuk gezegd,ik heb de licentie vanaf 2012 (?)en het vinden hoe ik dit product heb gekregen,weet ik niet meer precies.
Ik dacht via de website .

Hoe kunnen ze dit van je verlangen.

Het hele verhaal van Kleczynski rammelt,en hoe kunnen ze zo stom zijn,om geen betaalgegevens bij te houden.
29-06-2015, 14:44 door Anoniem
Door john west:Hoe kunnen ze dit van je verlangen.

Het hele verhaal van Kleczynski rammelt,en hoe kunnen ze zo stom zijn,om geen betaalgegevens bij te houden.

Kan ook gewoon slim zijn. Mogelijk is hun DB met klanteninformatie corrupt en proberen ze zo om alles weer onder controle te krijgen. Leuke bijvangst kan zijn, dat piraten zich laten legaliseren en dan meteen ook inkomsten gaan genereren.
29-06-2015, 20:36 door Anoniem
Ik als echte piraat laat me niet registreren. Na een jaar moet ik aftikken. Daar heb ik geen zin in. Als mijn oude code niet werkt vind ik wel een nieuwe crack.
Ik als legale klant laat ik me wel registreren als ik mijn sleutel kwijt ben of als MB niet meer werkt. Ik krijg gratis zonder veel poespas een nieuwe sleutel en na een jaartje betaal ik weer netjes.
Zo simpel is dat.
30-06-2015, 08:10 door Anoniem
Ik heb een betaalde key die onbeperkt geldig is, ga hem niet omruilen voor een key waarvoor ik per jaar moet gaan bij betalen..
30-06-2015, 08:52 door Anoniem
Ik heb nu al twee illegale keys omgezet naar levenslang. Kwestie van goed liegen en slim zijn. Ik vind het raar dat ze dit toelaten.
01-07-2015, 02:08 door CrioWria
Voorop Malwarebytes is 'n prima stukje software, maar de 'gratis'* versie is meer dan afdoende. Zit niet te wachten op software dat onnodig continu meeloopt.

* helemaal gratis is het niet, bij een scan worden gegevens verzonden naar Malwarebytes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.