image

Virusscanner voor slimme Android-televisies gelanceerd

vrijdag 3 juli 2015, 12:26 door Redactie, 1 reacties

Steeds meer televisies beschikken over "slimme" mogelijkheden, wat vaak inhoudt dat ze via een minicomputer met het internet zijn verbonden. Er zijn verschillende besturingssystemen om de slimme televisies aan te sturen, waaronder Android TV van Google.

Het Russische anti-virusbedrijf Doctor Web had al een virusscanner voor Android-smartphones, maar heeft nu een product speciaal voor slimme televisies, mediaspelers en consoles gelanceerd die op het besturingssysteem draaien. "Met de komst van het Internet of Things (IoT) tijdperk zijn het niet alleen computers en smartphones die risico lopen om besmet te raken, en daarom anti-virusbescherming nodig hebben", aldus de virusbestrijder.

Het zouden met name Android-apparaten die met internet verbonden zijn en gebruikers toestaan om software van onofficiële marktplaatsen of USB-sticks te installeren die volgens Doctor Web risico lopen. In het geval het Android TV-apparaat een afstandsbediening ondersteunt, kan de afstandsbediening ook worden gebruikt om de virusscanner te bedienen.

Reacties (1)
03-07-2015, 12:46 door Anoniem
de box van bitdefender kan dat ook geloof ik. Enkel beschermd dit elk IoT apparaat in je netwerk enigszins en dus naar mijn mening een betere oplossing. Wat heb je eraan als je enkel je TV beschermd? Nutteloos dus. Maar een begin.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.