image

Microsoft stopt ondersteuning Silverlight in Edge-browser

vrijdag 3 juli 2015, 13:00 door Redactie, 7 reacties

De nieuwe browser van Microsoft in Windows 10 genaamd "Edge" zal de Silverlight-browserplug-in niet ondersteunen, maar media via HTML5 afspelen. Dat heeft het Microsoft Edge Team bekendgemaakt. Volgens Microsoft kiezen steeds meer partijen ervoor om content niet langer via gesloten webplug-ins zoals Flash of Silverlight aan te bieden, maar HTML5 te gebruiken. Ook binnen browsers is deze ontwikkeling gaande.

Zo is Google bezig met het uitfaseren van de NPAPI-ondersteuning en worden plug-ins die op deze oude technologie gebaseerd zijn inmiddels niet meer ondersteund. Microsoft kondigde onlangs aan dat Edge geen Active X-plug-ins zal ondersteunen. Dat houdt in dat ook Silverlight niet meer wordt ondersteund. Dit moet uiteindelijk voor een veiliger extensie-model zorgen. Het betekent echter niet het einde van Silverlight, aangezien Microsoft de technologie nog wel in Internet Explorer 11 zal blijven ondersteunen.

Reacties (7)
03-07-2015, 14:02 door buttonius
Dat is een beroerde titel. Ik las 'm als "Microsoft gaat Silverlight in de Edge browser inbouwen". Maar het moet dus zijn "Microsoft gaat Silverlicht NIET in de Edge browser inbouwen en ook niet via een plug-in o.i.d. in deze browser laten werken".
04-07-2015, 23:33 door Anoniem
Door buttonius: Dat is een beroerde titel. Ik las 'm als "Microsoft gaat Silverlight in de Edge browser inbouwen". Maar het moet dus zijn "Microsoft gaat Silverlicht NIET in de Edge browser inbouwen en ook niet via een plug-in o.i.d. in deze browser laten werken".

Same here. Ik dacht aan wat Chrome doet met Flash.
Titel suggestie: Geen ondersteuning Silverlight in Microsoft Edge

Overigens zal dit de nodige enterprise apps breken, dus ben benieuwd hoe de adoptie van Edge zal zijn bij bedrijven.
05-07-2015, 11:21 door Anoniem
Zo! ze gooien silverlight wel erg snel van de baan. Misschien geen vertrouwen in hun eigen product?
05-07-2015, 19:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-07-2015, 17:58 door Eric-Jan H te D
Door buttonius: Dat is een beroerde titel

Los van het feit dat de titel voor meer dan één uitleg vatbaar is, is de titel inhoudelijk ook nog onjuist. MS stopt namelijk niet met de ondersteuning in Edge Ze stoppen die ondersteuning er gewoon helemaal niet in.
14-07-2015, 10:25 door Anoniem
Door pe0mot: Dus hun SharePoint product gaat niet meer werken.
Zijn veel NL bedrijven blij mee.

??? SharePoint is niet afhankelijk van SilverLight?

Het is mogelijk om SilverLight web-parts te maken voor een SharePoint omgeving, maar SharePoint zelf maakt geen gebruik van SilverLight.
31-07-2015, 13:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.