image

Honderdste Amsterdamse fietsendief gepakt via gps-systeem

vrijdag 3 juli 2015, 13:56 door Redactie, 13 reacties

Een lokfiets met gps-systeem heeft ervoor gezorgd dat de politie in Amsterdam deze week voor de honderdste keer in iets meer dan twee jaar een fietsendief kon aanhouden. De fiets is voorzien van een gps-systeem dat de politie kan volgen. Op die manier kunnen de fietsendieven, maar ook mensen die zich schuldig maken aan heling, worden gepakt.

Naast gestolen fietsen worden er door de inzet van de fiets met gps ook andere zaken opgelost. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere verdachten van gestolen scooters aangehouden. "We kunnen dit systeem heel gericht inzetten op plekken waar veel fietsen gestolen worden om zo notoire fietsendieven te kunnen pakken. Het is dan wel belangrijk dat Amsterdammers aangifte doen of melding maken van fietsendiefstal. Alleen op die manier weten we waar extra inzet van de politie nodig is", zo laat de politie weten.

Stadsdeel West deed een financiële bijdrage voor de aanschaf van het systeem, dat door het wijkteam Haarlemmerweg van de politie wordt gebruikt. "Bijna iedere inwoner uit West is wel eens geconfronteerd met een gestolen fiets. We zijn dan ook heel blij met deze resultaten van de politie, dit systeem is bewezen effectief. Maar: voorkomen is uiteindelijk altijd beter dan genezen. Ik wil bewoners dan ook echt op het hart drukken oplettend te zijn om een volgende diefstal te voorkomen", zegt stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester.

Reacties (13)
03-07-2015, 14:09 door Anoniem
Tja, en dan komt dit voor de rechter en die spreekt de dief vrij want dit is uitlokking en dat is de Politie niet toegestaan. In Amsterdam heeft het sowieso geen enkele zin om aangifte te doen want er gebeurd helemaal niets mee. Op het bureau wordt je weggestuurd en dan moet je een digitale aangifte doen die vast naar /dev/null verdwijnen want je hoort er nooit mee wat van.
Gemeente ambtenaren in Amsterdam denken sowieso al veel te vaak dat ze boven de wet staan maar de rechter denkt daar telkens toch anders over.
03-07-2015, 15:19 door [Account Verwijderd]
Eentje per week. Aan de ene kant goed omdat fietsendieven vaak meer stelen dus er zijn meer diefstallen opgelost dan deze 100, aan de andere kant vind ik het nog steeds een nogal mager resultaat.
03-07-2015, 15:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-07-2015, 15:43 door Anoniem
Mensen moeten gewoon met hun poten van andermans spullen aflblijven.
Hoe moeilijk kan dat nu zijn?
Iets met opvoeding, geweten, mentaliteit, pakkans...
Opvoeding hebben we in Nederland niet, geweten is zeer relatief, mentaliteit = als ik er maar geen last van heb, en pakkans = nihil... Tja... Verander die dingen, hoef je geen GPS te hebben.
03-07-2015, 16:03 door Anoniem
De dader kreeg na arrestatie een bosje bloemen, felicitaties & een handdruk van burgemeester van der Laan die voor deze gelegenheid speciaal op zijn dienstfiets was gestapt.
Naar verwachting zal de rechter deze dader veroordelen tot een taakstraf van 120 uur weesfietsen losknippen op het Leidseplein.

;-)

Ilja. _\\//
03-07-2015, 16:42 door Anoniem
Door Anak Krakatau:
Door NedFox: Eentje per week. Aan de ene kant goed omdat fietsendieven vaak meer stelen dus er zijn meer diefstallen opgelost dan deze 100, aan de andere kant vind ik het nog steeds een nogal mager resultaat.
het wordt veel minder mager als elke fiets kan uitgerust worden met gps. dan heeft het geen zin meer om ze te stelen..

dan zou je deze dus ook uit 'elke' fiets kunnen trekken en is dit dus niet echt effectief meer.
03-07-2015, 17:40 door Anoniem
En dat terwijl er duidelijk in de wet staat uit uitlokking verboden is. Zie ze hier in de buurt ook wel eens staan, te dure fietsen (Kogaminati oa) met een prulslot van 5 euro er om heen. Dan weet je gewoon dat het te mooi is om waar te zijn.


Het is dan wel belangrijk dat Amsterdammers aangifte doen

Waar de politie vervolgens toch niks mee doet, omdat ze te druk hebben met uitschrijven van boets. Je na twee uur wachten half wordt uitgelachen wordt of juist een boos kijkende agent die realiseerd dat zijn werk zinloos is en toch niks met je aangifte gaat gebeuren en dit enkel een verzerkerings kwestie is.
03-07-2015, 22:07 door ben987 - Bijgewerkt: 03-07-2015, 22:09
sinds wanneer wil politie fietsendieven oppakken, ze willen de ECHTE misdadigers niet eens pakken ?

ik zal wel cynisch zijn maar denk direct met deze mooie verhalen, eerst in het klein op de fiets, kan het volk een beetje wennen, dan na gewenning landelijk, en uiteindelijk in de auto.
en wie weet dan veel later 1 in de arm.

totale controle voor de overheid.....enge wereld leven we in, hoop dat ik te cynisch ben,,,,
04-07-2015, 10:12 door Briolet
Door NedFox: Eentje per week. Aan de ene kant goed omdat fietsendieven vaak meer stelen dus er zijn meer diefstallen opgelost dan deze 100, aan de andere kant vind ik het nog steeds een nogal mager resultaat.

Dat 'magere' kun je ook anders bekijken. Van het kleine aantal fietsen die uitgezet zijn wordt er elke week één gestolen. Dat is schrikbarend veel. Ik ga er vanuit dat ze op slot zitten, maar zelfs als ze niet op slot zitten hoor je van andermans eigendom af te blijven.

Ik woon in een deel van Nederland waar het nog nieuws als zo'n lokfiets gestolen wordt. Deze week hadden ze success en bij de aanhouding en troffen nog 4 andere fietsen aan in het busje van de dieven. Dus ook direct 4 echte diefstallen opgelost en waarschijnlijk veel meer nieuwe voorkomen.
05-07-2015, 17:55 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, en dan komt dit voor de rechter en die spreekt de dief vrij want dit is uitlokking en dat is de Politie niet toegestaan. In Amsterdam heeft het sowieso geen enkele zin om aangifte te doen want er gebeurd helemaal niets mee. Op het bureau wordt je weggestuurd en dan moet je een digitale aangifte doen die vast naar /dev/null verdwijnen want je hoort er nooit mee wat van.
Gemeente ambtenaren in Amsterdam denken sowieso al veel te vaak dat ze boven de wet staan maar de rechter denkt daar telkens toch anders over.
Grote onzin wat je zegt: de hoge raad heeft hierover een uitspraak gedaan. Zelfs als een lokfiets niet op slot staat is er geen sprake van uitlokking.
05-07-2015, 19:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2015, 21:11 door ph-cofi
Door Anoniem: Tja, en dan komt dit voor de rechter en die spreekt de dief vrij want dit is uitlokking en dat is de Politie niet toegestaan. (...)

De politie krijgt vooraf toestemming de officier van justitie om dit te doen, voor beperkte tijd en op beperkte plaatsen. Waarschijnlijk is het afschrikwekkend genoeg om rendabel te zijn. Voor beperkte tijd en bij bepaalde soort mensen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.