image

Streamingdienst Plex eist langere wachtwoorden na hack

vrijdag 3 juli 2015, 16:44 door Redactie, 1 reacties

Deze week maakte streamingdienst Plex bekend dat de server waarop het forum en blog van plex.tv worden gehost was gehackt. De aanvaller kreeg daarbij toegang tot persoonlijke data van gebruikers, zoals IP-adres, privéberichten op het forum, e-mailadressen en gehashte en gesalte wachtwoorden.

Op het forum, dat door Plex offline werd gehaald, plaatste de aanvaller een boodschap. Als er geen 9,5 bitcoin zou worden betaald, wat overeenkomt met een kleine 2200 euro, zou hij de data openbaar maken. Uit voorzorg werd besloten de wachtwoorden van gebruikers te resetten. Plex greep de gelegenheid aan om meteen langere wachtwoorden te eisen. Mochten wachtwoorden vroeger nog uit zes karakters bestaan, nu moeten ze minimaal acht karakters lang zijn. In een verklaring laat Plex weten dat langere wachtwoorden "goed gebruik" zijn.

Eind mei besloot SourceForge, een website voor softwareprojecten en ontwikkelaars, de wachtwoorden van 3,7 miljoen gebruikers te resetten, vanwege aanpassingen in de manier waarop wachtwoorden werden opgeslagen. Ook deze reset werd aangegrepen om langere wachtwoorden te eisen. Plex is software voor het streamen van allerlei media naar allerlei soorten apparaten. Het begon ooit als een hobbyproject, maar is inmiddels tot een commercieel "single for-profit" softwarebedrijf uitgegroeid.

Reacties (1)
04-07-2015, 15:44 door Anoniem
tja. butcoin beurs.. je kunt niet makkelijker geraakt worden..
Alle guppen die geld ruiken willen je hacken, alle overheden en nsa achtige clubjes willen je plat hebben omdat je een bedreiging bent voor hun macht en totalitaire controle drang..
Dat ze zo weinig gehacked worden verbaasd me nog enigzins.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.