image

SourceForge reset wachtwoorden van 3,7 miljoen gebruikers

vrijdag 23 mei 2014, 14:54 door Redactie, 0 reacties

De populaire website voor programmeurs en softwareontwikkelaars SourceForge heeft proactief de wachtwoorden van 3,7 miljoen gebruikers gereset. Volgens het SourceForge Team is de maatregel noodzakelijk vanwege aanpassingen in de manier waarop wachtwoorden worden opgeslagen.

De volgende keer dat gebruikers inloggen krijgen ze een melding dat ze hun wachtwoorden moeten resetten. Zodra dit is gedaan zal het wachtwoord veiliger zijn opgeslagen. Gebruikers krijgen het advies om hun wachtwoord zo snel als mogelijk aan te passen. De aankondiging van het SourceForge team volgt op de inbraak bij eBay, maar in dit geval zou er geen sprake van een aanval zijn.

Lengte

In een verdere verklaring van de maatregel wordt duidelijk dat er een langere minimale lengte voor wachtwoorden wordt gebruikt. Verder is de gebruikte authenticatielaag veranderd en zijn het wachtwoord-hashingalgoritme en sleutellengte aangepast. Om ervoor te zorgen dat alle wachtwoord-hashes aan de nieuwe standaarden voldoen werd besloten om van alle 3,7 miljoen gebruikers het wachtwoord te wijzigen. Gebruikers zouden tevens per e-mail zijn ingelicht.

SourceForge wordt gebruikt als ontwikkelomgeving en 'repository' voor allerlei softwareprojecten. Op de website zijn meer dan 430.000 projecten te vinden. SourceForge fungeert ook als downloadsite voor allerlei bekende opensourceprogramma's.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.