image

Cybercrimineel krijgt 4 jaar cel en moet 14 miljoen terugbetalen

maandag 6 juli 2015, 12:05 door Redactie, 1 reacties

In de Verenigde Staten is een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden en het terugbetalen van een bedrag van 14 miljoen dollar wegens zijn rol bij een wereldwijde bankroof. Bij de bankroof, die begin 2011 plaatsvond, wisten criminelen toegang tot de systemen van een Amerikaanse creditcardverwerker te krijgen.

Vervolgens wijzigden ze de opnamelimiet van debitkaarten en verhoogden de balans van de kaarten. Debitkaarten worden door bijvoorbeeld bedrijven gebruikt voor het betalen van personeel en kunnen van tevoren worden opgeladen met een bepaald bedrag. De volgende stap in de operatie bestond uit het versturen van de kaartgegevens naar criminelen in het buitenland.

Die maakten met de kaartgegevens nieuwe betaalpassen en deelden die uit onder katvangers. Deze katvangers, die wereldwijd klaar stonden, gebruikten deze passen om in een kort tijdsbestek grote bedragen op te nemen. In totaal werd er in zo'n 18 landen meer dan 15.000 keer gepind. Hiervoor werden 21 gecompromitteerde prepaid debitkaarten van het Amerikaanse Rode Kruis gebruikt.

De schade voor zowel de gehackte creditcardverwerker als het Amerikaanse Rode Kruis bedroeg zo'n 14 miljoen dollar. Volgens de aanklacht verkreeg de nu veroordeelde man de kaartgegevens van de criminelen die de creditcardverwerker hackten en verkocht deze informatie vervolgens aan andere criminelen. De man, die vorig jaar schuld bekende, werd in Duitsland aangehouden en aan de VS uitgeleverd.

Reacties (1)
06-07-2015, 12:23 door Anoniem
Dat bedrag zal hij vast vlug uit zijn gekleurde hoedje weten te toveren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.