image

Popcorn Time waarschuwt consument voor verkeerde sites

woensdag 8 juli 2015, 14:46 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-07-2015, 09:43

De populaire videostreamingdienst voor films en tv-series Popcorn Time heeft gebruikers gewaarschuwd voor de "competitie" die scams, niet werkende programma's en zelfs malware aanbieden. PopcornTime is via verschillende websites te vinden, waaronder PopcornTime.io en Popcorn-time.se.

De originele software werd gemaakt door een groep ontwikkelaars uit Argentinië, die er vorig jaar maart mee stopten. Een aantal andere ontwikkelteams besloot de originele broncode te nemen en die zelf verder te ontwikkelen. Deze "forks" worden echter nog steeds onder de naam Popcorn Time aangeboden. Zo wordt op Popcorntime.io een gratis opensource variant van de originele Popcorn Time aangeboden. Een andere variant van Popcorn Time is via Popcorn-time.se te downloaden.

Nu waarschuwt PopcornTime.io dat er echter talloze websites zijn die er bijna hetzelfde uitzien als de website van Popcorntime.io, maar advertenties bevatten of een maandelijks bedrag in rekening brengen. Volgens de ontwikkelaars wordt het "Popcorn Time" merk door veel kwaadwillende figuren gebruikt om geld te verdienen. Het kan dan gaan om websites die niet werkende software aanbieden, maar sommige van deze sites verspreiden ook malware. Daarom hebben de ontwikkelaars een aantal links online gezet zodat consumenten kunnen controleren of ze wel op de juiste website zitten. Daarnaast is er ook een stroomdiagram gemaakt die moet helpen bij het maken van de juiste keuze.

Reacties (6)
09-07-2015, 00:18 door waaromdan
Geen idee welke Popcorn Time nog te vertrouwen is. Als kennissen dat vragen, heb ik daar eigenlijk geen antwoord op.
09-07-2015, 01:11 door Anoniem
Door waaromdan: Geen idee welke Popcorn Time nog te vertrouwen is. Als kennissen dat vragen, heb ik daar eigenlijk geen antwoord op.

Dat lijkt me nou echt een taak voor je VPN provider, die verdient er immers zijn geld mee.
09-07-2015, 03:57 door Anoniem
De website van Popcorn Time wordt foutief gemeld als PopcornTime.se. De website luidt Popcorn-time.se.
13-07-2015, 17:38 door Anoniem
Hmm, interessant.
Zelf heb ik Popcorn Time gedownload via popcorntime.ws maar deze website leverde me gratis een malware-vrije download.
20-08-2015, 15:21 door Anoniem
"Daarom hebben de ontwikkelaars een aantal links online gezet zodat consumenten kunnen controleren of ze wel op de juiste website zitten."

Waar staan die links dan?
31-08-2015, 14:07 door Popcorn Time - Bijgewerkt: 31-08-2015, 14:08
Zou iemand kunnen kijken of [URL=http://popcorn-timedownloaden.nl]deze popcorn time[/URL] echt of nep is? Ze vragen om een aanbod in te vullen met erg hoge kosten namelijk, dit ziet er erg verdacht uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.