image

Onderzoeker krijgt 1 miljoen airmiles voor bugmelding

woensdag 15 juli 2015, 11:56 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaanse beveiligingsonderzoeker heeft van United Airlines 1 miljoen airmiles ontvangen omdat hij een kritiek beveiligingslek in de software van de luchtvaartmaatschappij had ontdekt. Sinds mei heeft United Airlines een zogeheten "bug bounty" programma, waarbij hackers en onderzoekers met airmiles worden beloond voor het melden van bugs in de websites, apps of online portalen van de luchtvaartmaatschappij.

In plaats van geld uit te keren besloot United Airlines goedgekeurde bugmeldingen met airmiles te belonen. De hoogste beloning is daarbij voor bugs die het op afstand uitvoeren van code mogelijk maken. Meldingen in deze categorie worden met 1 miljoen airmiles beloond. Onderzoeker Jordan Wiens laat via Twitter weten dat hij een dergelijke bug had gevonden en voor zijn bugmelding inderdaad 1 miljoen airmiles van United Airlines heeft ontvangen.

Om wat voor bug het precies gaat mag de onderzoeker niet zeggen, maar het vinden van de kwetsbaarheid zou "geen technische uitdaging" zijn geweest, zo meldt hij via Twitter. Ook was het niet mogelijk om willekeurige code in een belangrijk onderdeel van het netwerk uit te voeren. Wiens verwachtte dan ook dat hij minder airmiles zou ontvangen.

Reacties (3)
15-07-2015, 12:45 door Anoniem
Istie toch mooi door de hoedjesinspectie gekomen. Of kijken ze daar helemaal niet naar?
15-07-2015, 13:24 door Anoniem
Te weinig helaas om even langs Pluto te vliegen...
15-07-2015, 19:37 door Eric-Jan H te D
Kijk, daar kunnen ze in Apeldoorn nog een puntje aan zuigen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.