image

Stagiair beveiligingsbedrijf FireEye verdacht van cybercrime

donderdag 16 juli 2015, 12:06 door Redactie, 0 reacties

Een stagiair van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye wordt door de Amerikaanse overheid verdacht van het ontwikkelen en verspreiden van Android-malware. De 20-jarige man zou de Dendroid-malware hebben ontwikkeld. Met deze malware is het mogelijk om Android-toestellen te infecteren en op afstand te besturen. Volgens de aanklacht zou de stagiair de Dendroid-malware op het Darkode-forum hebben aangeboden, dat gisteren door de FBI offline werd gehaald.

De man studeert aan de Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh en is twee keer stagiair bij FireEye geweest. Daar hield hij zich bezig met het onderzoeken van Android-malware. In een verklaring aan CNN bevestigt FireEye dat de stagiair inderdaad is aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten en dat zijn stage voorlopig is gestaakt. Er vindt nu een onderzoek naar de activiteiten van de man plaats. Volgens CNN zijn er zorgen dat de stagiair de software van FireEye heeft gecompromitteerd en de kennis en tools van het bedrijf heeft gebruikt voor het plegen van cybercrime.

Anti-virusbedrijven Symantec en Trend Micro waarschuwden in het verleden al voor de Dendroid-malware, waarmee aanvallers volledige toegang tot een Android-toestel kunnen krijgen. Vervolgens kunnen er gegevens van het apparaat worden gestolen en is het mogelijk om gesprekken af te luisteren en foto's maken. Dendroid werd voor een bedrag van 300 dollar op fora voor cybercriminelen aangeboden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.