image

VS vraagt om uitlevering Britse hackverdachte

vrijdag 17 juli 2015, 13:29 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben om de uitlevering van een 30-jarige Brit gevraagd, die verdacht wordt van het inbreken op allerlei Amerikaanse overheidssystemen. Het zou onder andere om servers van het Amerikaanse leger, NASA, Ministerie van Energie, Ministerie van Volksgezondheid, de Federal Reserve en het regionale it-forensics laboratorium van de FBI gaan.

De man was in 2013 al door de Britse autoriteiten aangehouden, waarna hij op borgtocht werd vrijgelaten. Vorig jaar werd hij wegens de verschillende inbraken in de VS aangeklaagd. Gisteren werd hij geheel onverwachts opnieuw gearresteerd. Volgens Scotland Yard hebben de Amerikaanse autoriteiten om zijn uitlevering gevraagd. De advocate van de Brit heeft inmiddels aangegeven dat haar client tegen zijn uitlevering in beroep zal gaan, zo meldt de Guardian.

De zaak lijkt op die van Gary McKinnon. Deze Britse man werd ook verdacht van het inbreken op Amerikaanse overheidssystemen. Ook in dit geval werden de Britse autoriteiten gevraagd om uitlevering. Er volgde echter een langslepende zaak van zo'n 10 jaar, die er uiteindelijk in resulteerde dat McKinnon niet werd uitgeleverd. De advocate die McKinnon bijstond zal nu ook de 30-jarige Brit verdedigen.

Reacties (6)
17-07-2015, 13:32 door Anoniem
Ze hebben dan toch minstens wel een foto van hem met een verdacht hoedje op?
17-07-2015, 14:13 door Anoniem
Uitlevering zou op principele gronden geweigerd moeten worden. De VS leveren haar onderdanen ook niet uit, dus is het in strijd met het gelijke behandeling, als het omgekeerde wel gebeurt.
17-07-2015, 14:29 door Anoniem
Wanneer heeft de VS voor het laatst een Amerikaan aan een Europees land uitgeleverd ?
17-07-2015, 17:50 door Anoniem
Amerika meet zoals gewoonlijk weer met 2 maten , ze leveren zelf geen eigen onderdanen uit maar verwachten dit wel van andere landen .
En het maar vreemd blijven vinden dat ze door de halve wereldbevolking uitgekotst worden , man man man wat hebben ze daar een dikke plaat voor hun kop zeg .
17-07-2015, 19:46 door Ron625
Dan kan Engeland toch vragen om uitlevering van de NSA top, met dezelfde beschuldigingen?
17-07-2015, 22:24 door Anoniem
Ook Duitsland en België om maar twee EU landen te noemen, leveren geen eigen onderdanen uit.
De VS heeft met heel veel landen zogenaamde uitleveringsverdragen, waaronder ook Nederland.
Opvallen en structureel is de opwinding van een paar mensen op dit forum, wanneer de naam VS
wordt genoemd, en dan worden alle drogredenen uit de kast gehaald om de verontwaardiging enig
gezicht te geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.