image

Belangrijke update Windows 8 en 8.1 opnieuw uitgebracht

donderdag 23 juli 2015, 10:24 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft een belangrijke beveiligingsupdate voor Windows 8 en 8.1 en Sever 2012 die op 13 januari voor het eerst verscheen opnieuw uitgebracht. Security Bulletin MS15-006 verhelpt een kwetsbaarheid in Windows Error Reporting (WER). WER is een onderdeel van Windows waarmee informatie over hardware- en softwareproblemen worden verzameld en naar Microsoft gestuurd.

Door de kwetsbaarheid kon een aanvaller de beveiliging omzeilen om toegang tot de inhoud van het geheugen van bepaalde processen te krijgen. Een aanvaller die al toegang tot een systeem had kon op deze manier aanvullende inloggegevens verzamelen om zich zo lateraal door het netwerk te bewegen.

Hoewel de update ruim een half jaar geleden verscheen, heeft Microsoft een nieuwe versie er van uitgebracht. De nieuwe versie biedt meer beschermingsmaatregelen dan in de eerste versie van de update werd aangeboden. Systeembeheerders en gebruikers die de eerste versie van de update in januari installeerden krijgen dan ook het advies om de nieuwe versie te installeren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.