image

Door FBI offline gehaald cybercrime-forum weer online

dinsdag 28 juli 2015, 15:07 door Redactie, 0 reacties

Een populaire forum voor cybercriminelen dat twee weken geleden door de FBI offline werd gehaald heeft zijn rentree aangekondigd. Daarbij zullen de beveiligingsmaatregelen worden aangescherpt om een nieuwe operatie door opsporingsdiensten te bemoeilijken. Het Darkode-forum was volgens de FBI een belangrijke plek waar criminelen diensten, tools en ideeën uitwisselden om systemen aan te vallen.

Tijdens een internationale operatie waar twintig landen aan meededen werden 70 Darkode-leden gearresteerd, aangeklaagd of worden nog gezocht. Onder andere een stagiair van beveiligingsbedrijf FireEye werd wegens activiteiten op het forum aangehouden. Het ging om de grootste internationale operatie van opsporingsdiensten om een forum van cybercriminelen offline te halen.

Rentree

De beheerder van het forum werd echter niet gearresteerd en heeft nu de rentree van Darkode aangekondigd. Volgens de beheerder is het grootste deel van de andere beheerders en senior leden niet opgepakt. De operatie van de opsporingsdiensten zou vooral gericht zijn tegen nieuwe leden of mensen die al lange tijd niets meer met "de scene" te maken hadden. De nieuwe versie van Darkode zal weer via het Tor-netwerk worden gehost en alleen op uitnodiging toegankelijk zijn.

Daarbij zal elk lid een eigen onion-adres krijgen om de website te bezoeken. Zodoende hebben de beheerders meer controle over wie de website bezoekt en biedt het meer loginformatie, om bijvoorbeeld informanten te herkennen. Daarnaast zal de bitcoin-portemonnee van een gebruiker aan zijn account zijn gekoppeld. Zelfs als het account van de gebruiker is gehackt zou een aanvaller het account niet kunnen gebruiken tenzij hij de privésleutel van de gebruiker zijn bitcoin-portemonnee weet, zo meldt MalwareTech.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.