image

Pentagon waarschijnlijk doelwit zero day-aanval

donderdag 6 augustus 2015, 16:07 door Redactie, 2 reacties

Het Pentagon is waarschijnlijk het doelwit van een succesvolle zero day-aanval geworden, waardoor één van de e-mailnetwerken al meer dan 10 dagen offline is. Daardoor hebben zo'n 4.000 mensen nog altijd geen toegang tot hun e-mail.

Eind juli besloot het Pentagon het ongeclassificeerde e-mailnetwerk wegens "verdachte activiteit" uit te schakelen. Het netwerk wordt gebruikt door de Joint Chiefs of Staff (JCS) en militair en burgerpersoneel. Functionarissen laten tegenover CNN weten dat er een spear phishingaanval heeft plaatsgevonden, waarbij de JCS het doelwit waren. Hoewel alle beveiligingsmaatregelen en beveiligingsupdates aanwezig waren, wisten de aanvallers toch toegang tot het netwerk te krijgen.

Daarbij zou er een "nieuw en verschillend beveiligingslek" zijn gebruikt, wat het kenmerk van een zero day-aanval is. In welke software de zero day-kwetsbaarheid aanwezig is wordt niet in het artikel van CNN vermeld. Vanwege de infectie werd besloten het netwerk offline te halen. De afgelopen dagen is het netwerk opnieuw opgebouwd en zou het naar verwachting vandaag weer online moeten komen.

Reacties (2)
07-08-2015, 13:10 door Anoniem
Ik heb geen medelijden met het Pentagon. Als de NSA die zero-day aan de software leverancier had gemeld, was het waarschijnlijk al gefixt en was er niets aan de hand geweest.

Wie een kuil graaft voor een ander .....

Peter
07-08-2015, 18:34 door Anoniem
Lol, alsof het Pentagon niet dag in, dag uit doelwit is van zeroday aanvallen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.