image

Chrome gaat misleidende inline-installaties blokkeren

vrijdag 7 augustus 2015, 10:30 door Redactie, 0 reacties

Om gebruikers van Chrome tegen ongewenste extensies te beschermen heeft Google een nieuwe maatregel aangekondigd. Vanaf september zal de browser inline-installaties van extensies die van misleidende websites en advertenties afkomstig zijn blokkeren.

Inline-installaties werden in 2011 geïntroduceerd als een manier om eenvoudig extensies van de website van een ontwikkelaar te installeren. Het mechanisme wordt nu door websites gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze ongewenste extensies installeren. Zo kunnen gebruikers een pop-up krijgen die stelt dat ze hun Flash Player moeten updaten om een filmpje te bekijken. De pop-up wijst echter niet naar Flash Player, maar een inline-installatie van een andere extensie.

Volgens Google zijn ongewenste extensies een grote ergernis van gebruikers en een voorname bron van klachten. De afgelopen jaren besloot het bedrijf om verschillende maatregelen te nemen. Het blokkeren van inline-installaties is er daar één van. De blokkade gaat in op 3 september. In dit geval zal Chrome de installatie blokkeren en gebruikers voortaan naar de Chrome Web Store doorsturen, zodat ze daar kunnen bepalen om de extensie al dan niet te installeren. De nieuwe maatregel zou minder dan 0,2% van alle extensies raken, maar is een belangrijk maatregel om het extensie-ecosysteem gezond te houden, aldus Andrew Kim van Google.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.