image

Privéleraar krijgt jaar cel voor aanpassen cijfers via keylogger

vrijdag 7 augustus 2015, 12:05 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse privéleraar die de cijfers van zijn leerlingen middels een keylogger aanpaste is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. De man brak in op de high school van de leeringen en sloot een hardwarematige keylogger op de computer van een leraar aan. Via de keylogger verkreeg de man de gegevens waarmee hij de cijfers van leerlingen 19 keer aanpaste.

De fraude vond plaats in 2013 en kwam aan het licht toen een leraar de aangepaste cijfers ontdekt. Via gesprekken met leerlingen kwam de privéleraar in beeld. Op dat moment was hij echter al naar Zuid-Korea gevlucht. Tien maanden later werd hij bij zijn terugkeer in de Verenigde Staten aangehouden. Politie ontdekte dat de man een USB-stick bij zich had. De privéleraar had de USB-stick geformatteerd, maar politie wist gegevens van de datadrager toch veilig te stellen, waaruit bleek dat de man bij de fraude betrokken was geweest, aldus LA Times.

In eerste instantie werd nog gesteld dat de privéleraar zijn leerlingen had geleerd hoe ze via een keylogger hun cijfers konden aanpassen. Vanwege het onderzoek werden uiteindelijk 11 leerlingen geschorst, zo laat de Orange County Register weten. De privéleraar had een maximale gevangenisstraf van 16 jaar kunnen krijgen.

Reacties (2)
07-08-2015, 14:21 door Anoniem
Je gaat toch geen gevangenisstraf voor een paar van de irritante pubers riskeren? Laat ze zelf de cijfers aanpassen, gezien de berichtgeving van de laatste tijd gebeurt dat regelmatig. Maar ja, voor bijles met 'speciale bijkomende voordelen' kan je natuurlijk wel een leuk bedrag vragen.
Daarnaast, als hij blijkbaar al vreesde voor zijn vrijheid(gezien een vlucht naar Z-Korea voor 10 maanden) gooi je die USB stick toch gewoon weg, die dingen kosten ook niets..
07-08-2015, 22:25 door Anoniem
Je gaat toch geen gevangenisstraf voor een paar van de irritante pubers riskeren?

Wellicht dat het ging om pubers uit rijke gezinnen, die er flink geld voor betaalden ? Uit de artikelen wordt het motief niet echt duidelijk. En doordat hij akkoord ging met de deal, en het niet op een rechtzaak liet aankomen, heeft men die kinderen verder met rust gelaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.