image

Australiërs trekken portemonnee wegens ransomware

maandag 10 augustus 2015, 13:25 door Redactie, 0 reacties

Duizenden Australiërs zijn de afgelopen maanden het slachtoffer van ransomware geworden en besloten ook het gevraagde losgeld te betalen, waardoor de schade dit jaar al in de honderdduizenden dollars loopt. De Australische Mededings en Consumenten Commissie ontving dit jaar al 2500 klachten.

Het gaat in dit geval om gebruikers en organisaties waarvan de computers met ransomware besmet raakte. De ransomware versleutelt vervolgens de bestanden en vraagt een bedrag om ze te ontsleutelen. De Commissie schat dat er dit jaar al 400.000 Australische dollars wegens ransomware zijn betaald, wat omgerekend 365.000 euro is. "Dit is echter het topje van de ijsberg", aldus vice-voorzitster Delia Rickard tegenover ABC.

Over heel 2014 genomen ontving de Commissie 2500 ransomware- em malware-gerelateerde klachten, waarbij de schade meer dan 970.000 dollar bedroeg. Omgerekend is dit 890.000 euro. Volgens de Commissie kan ransomware catastrofale gevolgen voor bedrijven hebben. Door het versleutelen van de bestanden kunnen ondernemingen namelijk al hun zakelijke en financiële documenten verliezen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.