image

Microsoft waarschuwt voor misbruik rond Windows 10

maandag 10 augustus 2015, 12:39 door Redactie, 8 reacties

Microsoft Nederland heeft consumenten gewaarschuwd om alert te zijn nu oplichters het upgraden naar Windows 10 aangrijpen om mensen op te lichten of met malware te infecteren. Recentelijk meldde televisieprogramma Radar nog dat mensen dat mensen thuis worden gebeld door oplichters die zich voordoen als medewerkers van Microsoft en stellen dat de computer vanwege problemen niet naar Windows 10 kan upgraden.

Vervolgens proberen de oplichters een remote access tool te installeren zodat ze op afstand toegang tot de computer krijgen, bijvoorbeeld om gevoelige gegevens te stelen. Daarnaast gaan er inmiddels ook verschillende e-mails rond die zogenaamd de upgrade naar Windows 10 beloven. De link in de berichten wijst echter naar malware. "Vertrouw geen links op internet van derde partijen of rechtstreeks e-mail- of telefooncontact", aldus Microsoft Nederland.

Consumenten kunnen op drie manieren naar Windows 10 upgraden. De eerste is via de melding in de taakbalk van Windows 7 of 8.1. Daarnaast zijn er in Nederland verschillende Windows 10 Check-Ins. Daar kunnen consumenten met hun laptop of pc naar toe en worden ze ter plekke met hun upgrade geholpen. Als laatste kunnen gebruikers ervoor kiezen om Windows 10 zelf te installeren.

Reacties (8)
10-08-2015, 20:39 door karma4
Kop moet zijn: MS waarschuwt voor pishing aanvallen die de verwarring rond de W10 upgrade misbruiken.
10-08-2015, 22:52 door Anoniem
Meeste misbruik van Windows 10 vindt plaats door Microsoft zelf

* ongewenst pushen van een upgrade zonder autorisatie door de gebruiker

* misleidende installer waarbij de standaard optie ongunstig uitpakt voor de consument

* nieuwe ongunstige onduidelijke veel te uitgebreide privacy voorwaarden die vrij onleesbaar zijn in het Nederlands en dus niet gelezen en begrepen worden

* een principiële grens van privacy en eigendomsrecht van klanten overschrijden door in principe zich het recht toe te eigenen in te breken op het computersysteem van de consument en bestanden te verzamelen.
Overheden hoeven niet meer terug te hacken maar kunnen hun verzoek daartoe aan Microsoft richten.

De consument dient gewaarschuwd voor misbruik met Windows 10 door Microsoft.
11-08-2015, 01:02 door Anoniem
Kop moet zijn. " Microsoft geeft toe dat zij zelf misbruik maken van alle persoonlijke data "
11-08-2015, 06:29 door Anoniem
Op de een of andere manier kunnen die lui zien of iemand windows draait. Ik word nooit gebeld door "Microsoft", mijn ouders en grootouders daarentegen bijna wekelijks ( zij gebruiken npg steeds microsoft ).
11-08-2015, 07:20 door Anoniem
@karma4 : kop moet zijn

"Microsoft Nederland waarchuwt consumenten om alert te zijn voor oplichters die de verwarring rondom het upgraden naar Windows 10 aangrijpen om mensen te proberen op te lichten of met malware te infecteren."
12-08-2015, 21:50 door Eric-Jan H te D - Bijgewerkt: 12-08-2015, 21:52
Microsoft initieert en faciliteert Phishing attack.
13-08-2015, 07:23 door Anoniem
Ik probeerde vanochtend op mijn laptop in te loggen met dezelfde code die ik al een jaar gebruik. Ik kreeg de melding dat mijn wachtwoord niet juist was????? Heb het ruim 3 kwartier geprobeerd! Bij een volgende poging...was ik opeens ingelogd...met dezelfde wachtwoord!! Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand is, is heb drie dagen geleden windows 10 geupgrade, vai melding in mijn taakbalk. Kan het zijn dat er onrechtmatig op mijn pc wordt gesnuffeld, ik heb allerlei beveiligingen. Bij voorbaat dank adrie
17-08-2015, 12:52 door Anoniem
Ik heb onlangs een email ontvangen, die een "invoice for Windows 10" zou bevatten. Natuurlijk heb ik die niet voldaan, het attachment bevatte een zip file, met daarin een exe file! Niet echt iets waar ik op zou klikken! Goed dat ik het kon bekijken zonder het file te openen. Het sturen van een reply lukte niet, email adres onbekend, ook de link naar de "helpdesk" bleek naar dit onbekende email adres te verwijzen. Van Microsoft kreeg ik de bevestiging dat ik gratis kon updaten, dus dat de invoice in ieder geval niet geldig was. Ik moest maar contact opnemen met de afzender! Daarvan heb ik echter geen adres, telefoon of fax nummer, en ook geen email adres dat werkt! Ik heb niets besteld, en zal dan natuurlijk ook niet tot betaling overgaan!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.