image

China beschuldigd van lezen privémail functionarissen VS

dinsdag 11 augustus 2015, 11:33 door Redactie, 1 reacties

Spionnen van de Chinese overheid zouden de privémail van hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen lezen, zo stelt NBC News aan de hand van een geheim NSA-document uit 2014 en een anonieme inlichtingenfunctionaris. Volgens het document worden de privé-accounts al sinds april 2010 gehackt.

Destijds werden de aanvallen voor het eerst opgemerkt. Volgens de inlichtingenfunctionaris vindt deze activiteit nog steeds plaats. In 2011 liet Google weten dat de Gmail-accounts van sommige Amerikaanse functionarissen waren gehackt, maar uit het NSA-document blijkt dat ook accounts bij andere providers zijn overgenomen. De overheidsaccounts van deze functionarissen zouden echter niet zijn gehackt.

De inlichtingenfunctionaris stelt dat de aanvallers bewust voor privémail kiezen, aangezien deze accounts minder veilig zouden zijn dan de e-mailaccounts van de Amerikaanse overheid zelf. Hoe de aanvallers toegang tot de accounts weten te krijgen wordt niet gemeld. Wel zouden de aanvallers de adresboeken van de gehackte functionarissen gebruiken om vervolgens malware naar vrienden en collega's te sturen.

Reacties (1)
12-08-2015, 22:01 door Eric-Jan H te D
Amerikaans democratische presidentskandidate beschuldigd van precies het tegenovergestelde.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.