image

Android-gebruiker kiest voorspelbaar vergrendelpatroon

zondag 23 augustus 2015, 09:48 door Redactie, 3 reacties

Android-gebruikers die hun toestel hebben beveiligd met een vergrendelpatroon kiezen vaak voorspelbare patronen, zo blijkt uit onderzoek onder 3400 gebruikers door onderzoekster Marte Loge. Begin augustus presenteerde ze haar onderzoek tijdens de BSides 2015 conferentie in Las Vegas (video).

Uit het onderzoek van Loge blijkt dat het meestgebruikte patroon uit vier stippen bestaat. Het gemiddeld aantal stippen was vijf, waardoor er minder dan 9.000 combinaties zijn. Verder blijkt dat mensen meestal links bovenin beginnen. 77% van de stippenpatronen begint in een van de vier hoeken en de patronen lopen meestal van links naar rechts en van boven naar beneden. Ook blijkt dat mensen vaak patronen in de vorm van een letter kiezen, zoals hun initialen.

Volgens Loge kiezen mensen stippenpatronen op dezelfde manier als wachtwoorden, waarbij complexe patronen lastig zijn te onthouden, net als complexe wachtwoorden. En net als een zwak wachtwoord is ook een zwak vergrendelpatroon eenvoudig te raden. "Full disk-encryptie gaat je niet redden als je patroon de L van 'loser' is", zo waarschuwt de onderzoekster.

Image

Reacties (3)
23-08-2015, 15:43 door Anoniem
Goh, wie had dat nu gedacht? Die Android-gebruikers lijken wel erg veel op mensen.
23-08-2015, 17:03 door Anoniem
Ik gebruik mijn vingerafdruk als authenticatie. En diezelfde afdrukken zitten overal op mijn telefoon. :^)
24-08-2015, 15:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ik gebruik mijn vingerafdruk als authenticatie. En diezelfde afdrukken zitten overal op mijn telefoon. :^)

Die is wel leuk! :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.